Valér
-2 °C
0 °C

Grespik-offenzíva a kormány ellen

2002.04.03. 09:39
Grespik László, a közigazgatási hivatal volt vezetője végrehajtókat küldd korábbi munkahelyére tízmillió forintjáért, emellett egy per keretében készül bizonyítani Orbán Viktornak, hogy jogi ismeretek hiányában nem érdemes vagdalkozni.
A volt hivatalvezető bepereli a miniszterelnököt, és a Belügyminisztériumot egyaránt - tudta meg a Magyar Hírlap. Szándékát Grespik azzal indokolta, hogy nem vették figyelembe azt a bírósági döntést, mely szerint nem menthető fel hivatalvezetői tisztéből, sem azt, hogy tízmillió forint kártérítést kell kapnia a minisztériumtól.

Grespik biztosra veszi, hogy megnyeri a pert, s a bíróság eltiltja a jogsértéstől a kormányfőt. Szerinte Orbán elleni új pere jogtörténeti jelenségnek nevezhető, mivel ilyen eljárás pedig még nem fordult elő Magyarországon.

A törvény Orbánra is vonatkozik

A volt hivatalvezető azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy "semmis az a határozat, amelyben leváltott engem a hivatal éléről, hiszen törvény mondja ki, hogy amíg meg nem szerzi a mandátumát a képviselőjelölt, nem szüntethető meg a munkaviszonya. A törvény Orbán Viktorra is vonatkozik".

- Azt szeretném elérni - folytatta -, hogy a bíróság is mondja ki mindezt, s tiltsa le a miniszterelnököt a jogsértő magatartás gyakorlásától. Én munkára jelentkezem, a munkáltatóm, azaz a Belügyminisztérium viszont nem várja el, hogy megjelenjek a munkahelyemen, ám ettől még jár a fizetésem - idézte Grespiket a napilap.

A tízmilliós kártérítés kifizetését is kéri a leváltott hivatalvezető, hiszen erről is bírói döntés rendelkezik.

Vár, türelmesen

Egyelőre türelmes: vár április 8-ig, ugyanis ekkor telik le a határidő. Ha addig nem érkezik meg az összeg, Grespik végrehajtási eljárást kezdeményez a Budapest Főváros Közigazgatási Hivatalával szemben.

Grespik szerint az ellene indított az eddigiekből kitűnik, hogy a tárca és a miniszterelnök "jogi ismeretek hiányában vagdalkozik."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!