Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Rátelefonáltak a rendőrségre a gyorshajtó államtitkár ügyében

2007.10.10. 07:31

Gyorshajtáson kapták a szentendrei rendőrök Garamhegyi Ábelt, a gazdasági és közlekedési minisztérium államtitkárát hétfőn. A Pest megyer Rendőr-főkaitányság feljelentést tett a politikus ellen, írja a Magyar Nemzet.

A lap értesülései szerint nem sokkal később megcsörrent a PMRFK telefonja, és egy rendőrezredesként bemutatkozó ember azt mondta az ügyeletes tisztnek, hogy "jó lenne, ha leszállnának az ügyről, felejtsék el a történteket".

Bényi Mónika, a PMRFK szóvivője megerősítette a Magyar Nemzet értesüléseit. Mint a lapnak nyilatkozta, a telefonhívást rögzítették, a felvételt az ügyészségi nyomozóhivatal vizsgálja, megpróbálják azonosítani a betelefonálót.

Garamhegyi Ábel az MTI-nek nyilatkozva elismerte a gyorshajtást, és azt is, hogy ügyében rátelefonáltak a rendőrségre. Viszont azt tagadta, hogy egy rendőrezredes telefonált volna, és azt is, hogy megfenyegették volna a rendőrséget.

Mint mondta, a Magyar Nemzet "csúsztat", hiszen a rendőrséget a GKM ügyelete hívta fel. "Nekem jelentenem kell, ha ilyet csinálok. A saját GKM-es ügyeletünk hívta fel az illetékes rendőrkapitányságot, és azt kérdezte meg, hogy ilyenkor mit kell tenni" - tette hozzá.

Bényi Mónika szerint viszont a PMRFK-ra érkezett hívás során "valaki rendőr ezredesnek adta ki magát". "Ezzel kapcsolatban a Pest Megyei Nyomozó Ügyészséghez küldtük meg a rendőri jelentést és hanganyagot" - mondta, hozzátéve, hogy a rendőrségnek nincs hatásköre vizsgálni, valóban rendőr volt-e a telefonáló.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!