Huba
17 °C
33 °C

Garázdasággal gyanúsítanak egy fideszes politikust

2007.10.07. 16:17
Garázdaság miatt indult büntetőeljárás a nagykátai önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetőjével, Koncz Gáborral szemben. A politikus egy helyi pizzériában állítólag megütött egy vendéget. A rendőrök szerint a társaság kirívóan közösségellenes volt, a szemtanúk szerint zsidóztak, kommunistáztak. A politikus azt mondja, nem ütött meg senkit, mondvacsinált politikai ügyről van szó.

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás a nagykátai önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetőjével, Koncz Gáborral szemben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint a férfi egy négyfős társaság tagjaként vacsorázott az egyik helyi pizzériában pénteken. A rendőrség közlése szerint a társaság hangoskodott, a pincér többször rájuk szólt, hogy zavarják a vendégeket.

Koncz Gábor elkezdett kiabálni, hogy ő önkormányzati képviselő, és kérte a panaszkönyvet. A férfi kirívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amikor az egyik vendéget, aki tiltakozott a hangoskodás miatt, megütötte – mondta Belicza Andrea sajtóügyeletes. Hozzátette: a férfival szemben garázdaság vétsége miatt indult eljárás.

Koncz Gábor az esettel kapcsolatban azt mondta: senki nem ütött meg senkit. Ő a helyi vízi közmű társulás vezetője és három munkatársával a napi csőfektető munka után betértek a város egyik pizzériájába egy pohár sörre és vacsorára. Mint mondta, a társaság jó kedvű volt, ám semmiképpen sem kirívóan hangos. Ennek ellenére a pincér felszólította őket a távozásra, mire szó szót követett és ő – mármint Koncz Gábor – elkérte a panaszkönyvet és beírta: rossz néven veszi, hogy nem akarják kiszolgálni őket.

Mint mondta, időközben a rendőrök is "előkerültek", igazoltatták őket és a társaságukban lévő egyik cigány munkatársát magukkal vitték, majd később egy jegyzőkönyv aláírása után elengedték. A történtek után ők is elhagyták a vendéglátó helyiséget. Koncz Gábor állítása szerint mondvacsinált politikai színezetű ügyről van szó, aminél még az a gyanú is felmerülhet, hogy a munkatársát éppen cigány származása miatt vegzálták, holott magatartásával semmiképpen sem szolgált rá erre, a történtek miatt fontolgatja, hogy jogi úton szerez elégtételt az őket ért sérelmekért.

A hvg.hu nevük elhallgatását kérő szemtanúkra hivatkozva vasárnap azt írta: "Koncz teljesen kifordult önmagából, csapkodott, a zsidókat és a kommunistákat szidta", de ezt a rendőrségi vallomások mindez ideig nem támasztották alá, "azt azonban a nyomozók előtt is többen megerősítették: a politikus többször is képviselőségével kérkedett".