Aliz
6 °C
14 °C

Garázdasággal gyanúsítanak egy fideszes politikust

2007.10.07. 16:17
Garázdaság miatt indult büntetőeljárás a nagykátai önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetőjével, Koncz Gáborral szemben. A politikus egy helyi pizzériában állítólag megütött egy vendéget. A rendőrök szerint a társaság kirívóan közösségellenes volt, a szemtanúk szerint zsidóztak, kommunistáztak. A politikus azt mondja, nem ütött meg senkit, mondvacsinált politikai ügyről van szó.

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás a nagykátai önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetőjével, Koncz Gáborral szemben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint a férfi egy négyfős társaság tagjaként vacsorázott az egyik helyi pizzériában pénteken. A rendőrség közlése szerint a társaság hangoskodott, a pincér többször rájuk szólt, hogy zavarják a vendégeket.

Koncz Gábor elkezdett kiabálni, hogy ő önkormányzati képviselő, és kérte a panaszkönyvet. A férfi kirívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amikor az egyik vendéget, aki tiltakozott a hangoskodás miatt, megütötte – mondta Belicza Andrea sajtóügyeletes. Hozzátette: a férfival szemben garázdaság vétsége miatt indult eljárás.

Koncz Gábor az esettel kapcsolatban azt mondta: senki nem ütött meg senkit. Ő a helyi vízi közmű társulás vezetője és három munkatársával a napi csőfektető munka után betértek a város egyik pizzériájába egy pohár sörre és vacsorára. Mint mondta, a társaság jó kedvű volt, ám semmiképpen sem kirívóan hangos. Ennek ellenére a pincér felszólította őket a távozásra, mire szó szót követett és ő – mármint Koncz Gábor – elkérte a panaszkönyvet és beírta: rossz néven veszi, hogy nem akarják kiszolgálni őket.

Mint mondta, időközben a rendőrök is "előkerültek", igazoltatták őket és a társaságukban lévő egyik cigány munkatársát magukkal vitték, majd később egy jegyzőkönyv aláírása után elengedték. A történtek után ők is elhagyták a vendéglátó helyiséget. Koncz Gábor állítása szerint mondvacsinált politikai színezetű ügyről van szó, aminél még az a gyanú is felmerülhet, hogy a munkatársát éppen cigány származása miatt vegzálták, holott magatartásával semmiképpen sem szolgált rá erre, a történtek miatt fontolgatja, hogy jogi úton szerez elégtételt az őket ért sérelmekért.

A hvg.hu nevük elhallgatását kérő szemtanúkra hivatkozva vasárnap azt írta: "Koncz teljesen kifordult önmagából, csapkodott, a zsidókat és a kommunistákat szidta", de ezt a rendőrségi vallomások mindez ideig nem támasztották alá, "azt azonban a nyomozók előtt is többen megerősítették: a politikus többször is képviselőségével kérkedett".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?