Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Ufóinvázió augusztus 20-án

2006.07.21. 09:43
Idén is a tüzijáték lesz az augusztus 20-i ünnepségek legnagyobb szenzációja. A tüzijáték készítői fényszökőkutakat és ufókat idéző rakétákat ígérnek a Népszabadság értesülései szerint.

Háromnapos karnevál köszönti idén Augusztus 20-át, írja a Népszabadság. Az ünnepség a Mesterségek Ünnepe nevű budavári kézművesvásárral veszi kezdetét, másnap ingyenes Örömkoncertet tartanak a Kossuth téren, melynek sztárjai a délvidéki Lajkó Félix és Rúzsa Magdolna lesznek, de Boban Markovics zenekara is a balkáni hangulatokat fogja idézni.

Az ünnepnapon sűrűsödnek majd az események. Délelőtt a hagyományoknak megfelelően az állami zászló felvonásával és a tisztavatással kezdődik az ünnep. Ezzel egy időben a Vajdahunyad váránál kezdetét veszi a kenyérfesztivál, ahol - a még szocialista időkből megmaradt új kenyér ünnepe hagyományait megörökítve - európai nemzetek kenyérsütési szokásaival ismerkedhetnek az érdeklődők.

A köztársasági elnök állami kitüntetéseket ad át, közvetlenül utána, délután pedig kezdetét veszi a szintén hagyományos repülőshow és vizi parádé.

A Szent Jobb körmenet délután ötkor indul a Szent István Bazilika elől.

Az idei ünnep szenzációja várhatóan megint az este kilenckor kezdődő tüzijáték lesz. A tüzijáték készítője, az Absolut Pyro Kft. sohasem látott látványosságra készül, a hagyományos látványelemek mellett fényszökőkutak színesítik a programot, az igazi durranás pedig az ufókat idéző rakéták fellövése lesz.