Árpád
-2 °C
4 °C

Ufóinvázió augusztus 20-án

2006.07.21. 09:43
Idén is a tüzijáték lesz az augusztus 20-i ünnepségek legnagyobb szenzációja. A tüzijáték készítői fényszökőkutakat és ufókat idéző rakétákat ígérnek a Népszabadság értesülései szerint.

Háromnapos karnevál köszönti idén Augusztus 20-át, írja a Népszabadság. Az ünnepség a Mesterségek Ünnepe nevű budavári kézművesvásárral veszi kezdetét, másnap ingyenes Örömkoncertet tartanak a Kossuth téren, melynek sztárjai a délvidéki Lajkó Félix és Rúzsa Magdolna lesznek, de Boban Markovics zenekara is a balkáni hangulatokat fogja idézni.

Az ünnepnapon sűrűsödnek majd az események. Délelőtt a hagyományoknak megfelelően az állami zászló felvonásával és a tisztavatással kezdődik az ünnep. Ezzel egy időben a Vajdahunyad váránál kezdetét veszi a kenyérfesztivál, ahol - a még szocialista időkből megmaradt új kenyér ünnepe hagyományait megörökítve - európai nemzetek kenyérsütési szokásaival ismerkedhetnek az érdeklődők.

A köztársasági elnök állami kitüntetéseket ad át, közvetlenül utána, délután pedig kezdetét veszi a szintén hagyományos repülőshow és vizi parádé.

A Szent Jobb körmenet délután ötkor indul a Szent István Bazilika elől.

Az idei ünnep szenzációja várhatóan megint az este kilenckor kezdődő tüzijáték lesz. A tüzijáték készítője, az Absolut Pyro Kft. sohasem látott látványosságra készül, a hagyományos látványelemek mellett fényszökőkutak színesítik a programot, az igazi durranás pedig az ufókat idéző rakéták fellövése lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?