Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Régi rendező rendezi augusztus 20-t

2006.08.03. 06:56
Az idén 208 millió forintba kerül a költségvetésnek az augusztus 20-i ünnepségek megszervezése. A MeH ismét a korábbi években már "bejáratott" Nexus Reklámügynökséggel állapodott meg a rendezésrõl.

A Miniszterelnöki Hivatal ismét a Nexus Reklámügynökség Kft.-vel kötött szerzõdést az idei augusztus 20-ai állami központi ünnepségsorozat megszervezésére és lebonyolítására.

A Közbeszerzési Értesítõben közzétett részletek szerint a nettó 208,33 millió forintos megbízás magába foglalja a négy hagyományos hivatalos és 2 önálló program megszervezését. A tenderen a nyertesen kívül indult még az E-Novo Kft., a Mafilm Rt., és a Sensation Kft., ám ezek ajánlatát érvénytelennek minõsítette a kiíró. Az idei tendergyõztes cég bonyolította le 2005-ben is az államalapítás ünnepének központi eseményeit, akkor nettó 284 millió forintért. Két évvel korábban, 2003-ban a Nexus Kft., a Nike-Fiocchi Kft. és a Mindshare Médiaügynökség Kft. által alkotott konzorcium nyerte az augusztus 20-i nemzeti ünnep központi állami rendezvényeinek megszervezésére és lebonyolítására kiírt közbeszerzési pályázatot, nettó 256 millió forintért.


Idén is ilyen lesz?

A Nexus egyébként részt vett a 2004. május 1-jei EU-csatlakozási ünnep és az idei március 15-i nemzeti ünnep állami rendezvényeinek megszervezésében és lebonyolításában is. Az államalapítás ünnepének idei központi rendezvénysorozata augusztus 18-án kezdõdik a budai Várban a Mesterségek Ünnepével, és a hagyományos 20-i tûzijátékkal zárul. Augusztus 19-én este a Kossuth téren örömkoncert lesz, amelynek fõelõadója a hegedûvirtuóz Lajkó Félix lesz.

Az ünnep napján a Kossuth téren a délelõtti zászlófelvonás és a tisztavatás után kezdõdik a vízi parádé, illetve a Duna Margit híd és Lánchíd közötti szakasza fölött a repülõ show. Ezekkel egy idõben kezdõdik a Vajdahunyad váránál a kenyérfesztivál, ahol több európai nemzet is bemutatja kenyérsütésének hagyományait.