Auguszta
-4 °C
2 °C

Leszállt Ferihegyen az Air Force One

2006.06.21. 20:24
Nem sokkal nyolc óra előtt megérkezett Budapestre George W. Bush, a felesége és Condoleezza Rice, Göncz Kinga külügyminiszter fogadta őket.

Megérkezett George W. Bush amerikai elnök Budapestre. Az amerikai elnök egynapos hivatalos látogatást tesz a magyar fővárosban. Az amerikai elnököt és feleségét szállító különrepülőgép, az Air Force One néhány perccel este nyolc óra előtt szállt le a ferihegyi repülőtéren. A repülőgépből kilépő elnöki párt Göncz Kinga külügyminiszter fogadta.

G. W. Bush megérkezett Ferihegyre
Forrás: MTI

Az amerikai elnök konvoja a Meridien szállóba hajtott, a delegációra kétezer rendőr vigyázott. Ötvenméterenként állnak rendőrök a Bush-delegáció útvonalán, több helyütt bombakereső kutyákkal sétáló tűzszerészeket látni a fővárosban, minden útba eső aluljárót, valamint a telefonfülkéket, szemeteskukákat is átvizsgálják, írja a HavariaPress.


Forrás: MTI

Elviszik a tilosban parkoló autókat

Az útvonalról és az azt keresztező felüljárók környékéről minden járművet elszállítottak. Szerda kora estig 296 tilosban parkoló autót szállítottak el a fővárosban az amerikai elnök látogatása miatt elrendelt parkolási tilalom megsértéséért, közölte a BRFK szóvivője, Schőn Péter. Budapest következő napjának eseményeiről bővebben> > >.

Az előre beharangozott budapesti légi biztonsági zóna ellenére, azokban a percekben, amikor Bush megérkezett Ferihegyre, látható volt, amint egy fapados repülőgép szállt fel Ferihegyről.


Forrás: MTI

Zsúfolt csütörtöki program

George Bush csütörtökön kezdi hivatalos programját, találkozik Sólyom László köztársasági elnökkel, tárgyal Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, és beszédet mond az Európai Unió és az Egyesült Államok kapcsolatáról. Bush programjáról bővebben> > >.