Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Közepesen ittasan karamboloztak a fideszes képviselő Fiatjával

2005.11.16. 15:05
A rendőrség még nem tudta kihallgatni a Fidesz parlamenti képviselőjét, Gyapay Zoltánt, aki egy pénteki autóbalesetben szenvedett súlyos sérüléseket. Az azonban kiderült, hogy ő is, és a kocsi sofőrje is közepesen ittas állapotban volt a hajmáskéri vasúti átjáróban történt ütközés idején.

Az igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján közepesen ittasan vezette az autót az a fiatalember, aki pénteken hajnalban a hajmáskéri vasúti átjáróban balesetet okozott; ittas volt az autó tulajdonosa, a járműben helyet foglaló parlamenti képviselő is, közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Megcsúsztak

A rendőrök nem tudták kihallgatni Gyapay Zoltánt, Öskü község polgármesterét, aki több töréses és skalpolásos sérülést szenvedett a balesetben. Súlyos sérüléseket szenvedett G. L. 21 éves ösküi fiatalember is, aki az autóját vezette. Mint emlékezetes, két férfi a hajnali órákban csúszott meg a képviselő Fiatjával az Öskű melletti vasúti átjárónál, amely a tilosat jelző fénysorompó oszlopának vágódott, majd a síneken megállt. Az autóba ezután még belerohant egy éppen akkor érkező tehervonat is, amely több méteren keresztül tolta a balesetes kocsit.

Közepesen

A közlekedés biztonsága elleni vétségen túl szerdától ittas vezetés miatt is eljárást folytat a rendőrség a sofőr ellen, mondta az MTI-nek Bankó Magdolna. A rendőrségi szóvivő hozzátette, hogy a balesetesektől vért vettek, és kiderült, hogy Gyapay Zoltántól szintén közepes fokban volt ittas állapotban "a vérvétel idején".

Kiszállt

Bankó Magdolna sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint egy tanúvallomás is megerősítette az alkoholos befolyásoltság tényét. A korábbi hírek szerint a kocsiból a baleset előtt szállt ki Gyapay másik ismerőse, aki azt állította: nem sokkal korábban mindhárman együtt söröztek.