Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Gyurcsány kettős győzelemről beszél

2006.04.09. 23:22
Valami olyasmit csinált Magyarország, mint a rendszerváltozás óta soha: azt mondta az ország, hogy folytatódjék a kormányzás, mondta Gyurcsány. A kormányfő szerint a pártja nyert, az ország nyerni fog. Intenzív kampányolást ígért, hétfőn délután nagygyűlést tart az MSZP a Batthyány-örökmécsesnél.

"Valami olyasmit csinált Magyarország, mint soha a rendszerváltozás óta. Azt mondta, folytatódjék a kormányzás az ország örömére, valamennyiünk örömére" - kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc. A kormányfő - míg az összegyűltek a "belehúztunk" és a "megcsináltuk" szavak skandálásával ünnepeltek - azt mondta: "Bárhogyan nézem a számokat, az MSZP az első fordulót megnyerte."

"Az MSZP győzött, Magyarország nyerni fog" - mondta a kormányfő, aki szerint vasárnap kettős győzelmet arattak. Az MSZP legyőzte a Fideszt, koalíciós partnerük, "szövetségesük és barátuk" több támogatást kapott, mint az MDF. Emellett Gyurcsány Ferenc azt is bejelentette, hogy a szocialista és a liberális jelöltek tízzel több mandátumot szereztek egyéniben, mint a Fidesz-jelöltek.


Nézze meg képeinket!

Gyurcsány Ferenc szerint a választáson nemcsak a szocialisták nyertek, hanem azok is győztek, akik nem akartak kétpárti parlamentet. A miniszterelnök örömét fejezte ki, hogy az új parlament négy- és nem kétpárti lesz, hogy tagolt marad a magyar demokrácia. "Örülünk, hogy így döntöttek" - mondta Gyurcsány, hozzátéve: "Istenemre mondom, két hét múlva azt fogom mondani, győzött az, aki második Gyurcsány-kormányt akart."

A kormányfő szerint vesztettek azok, akik szerint "egy a tábor, egy a zászló", és a vasárnap este győzelme "azoknak a millióknak a győzelme, akik nem akartak visszafordulni".


Nézze meg képeinket!

A kormányfő szerint a következő két hét "kemény, embert próbáló küzdelem lesz", amelyet "tisztességesen, méltányosan" megcsinálnak. Ennek jegyében már hétfő délutánra nagygyűlést hívott össze a Batthyány-örökmécseshez.