Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Gyurcsány a Fideszt csalózza blogján

2008.03.06. 14:31
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csalónak nevezte csütörtöki blogbejegyzésében a Fideszt, és a Tv shopos reklámok csalárdságához hasonlította a párt kampányát. A kormányfő úgy látja, az emberek nem hisznek a csalóknak.

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz "a politikai csalás folytatólagosan elkövetett bűnébe esett", és hiába bízik az emberek hiszékenységében, az ország többsége nem hisz a csalóknak.

A miniszterelnök a csütörtöki blogbejegyzésében úgy fogalmazott: a csaló azt akarja elhitetni, hogy ha az állampolgár nem tesz be pénzt az egészségügybe, akkor az állam be tud tenni valahonnan. Valahonnan, ami nem az állampolgároké. "Ez politikai csalás!" - szögezte le. A kormányfő szerint a csaló pontosan tudja, hogy amit mond, az nem igaz, nem az igazságot keresi, hanem a megtévesztést, az emberek tévhiteire, hiszékenységükre játszik.

"A csaló egyszerre két dolgot követel: kevesebb hozzájárulást a közöshöz, ugyanakkor a köz nagyobb hozzájárulását ilyen-olyan gondjaink megoldásához. A csaló azt állítja, hogy kevesebből ő többet képes nyújtani. A csaló fedezetlen csekket állít ki. Fedezetlen csekket a jövőre" - írta.

Hozzátette: a csaló most még nagyobb adócsökkentést szeretne, de kormányra kerülve 1998-ban gyorsan elfelejtette, hogy korábban adóreformot, nagyarányú adócsökkentést, az orvosoknak és pedagógusoknak fizetésemelést, illetve 7 százalékos gazdasági növekedést ígért.

"A csaló könnyű álmot ígér. Azt mondja, hogy erős lehetsz erőfeszítés nélkül is. Olyan ez, mint a TV shopban reklámozott testépítő gépek egynémelyike. Látszólag semmit nem kell tenned, mégis kockás hasad lesz, izomtól fog duzzadni a karod, a hölgyeknek pedig nem kell aggódniuk, feszes lesz újra a combjuk, eltűnik a narancsbőr. Ráadásul mindezt olcsón. Szinte erőfeszítést sem kell tenned, csak mosolyogj, és olyan leszel, mint a reklámban bemutatott huszonéves modellek, és kigyúrt testű férfiak. Ez a TV shop politika" - írta a kormányfő.

Kitért arra is, a csaló megspórolja a 300 forintot, de csekket küld, hogy segítsd a kampányát pénzzel. Ha lehet, több mint 300 forinttal - fűzte hozzá. Gyurcsány Ferenc véleménye szerint a csaló a nemzetről beszél, de önmagára gondol: saját politikai túléléséért, elvesztett hatalmának visszaszerzéséért küzd.

Mint írta, a csalók a hiszékenységben bíznak, de nincs kétsége afelől, hogy az ország többsége sem hisz a csalóknak. "A csalók alulmaradnak, mert az ország felnőttebb, és kevésbé hiszékeny. És lehet álmodozni új rendszerváltásról, rendszerváltást idéző hangulatról, a helyzet az, hogy amit tesznek, az nem új rendszerváltás, hanem a rendszerváltás elárulása, megcsúfolása: játék a szavakkal, játék az emberekkel" - olvasható a miniszterelnök blogjában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!