Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány katartikus szembenézést vár

2006.09.18. 08:29
A magyar bal- és jobboldal egymást tartja fogságban, egymást próbálják minden téren túllicitálni. Emiatt ma még mindig sokan hiszik azt, hogy a jövedelmük attól függ, a miniszterelnök felemeli-e vagy sem - mondta Gyurcsány Ferenc hétfőn a Nap-keltében.

"Az egész országban hosszú éveken át egymást tartotta fogságban bal- és jobboldal a hazugság csapdájában, de a baloldalnak ott kell hagynia ezt a hazug világot, és a progresszió élére állva kell kitörni ebből a politikából" - így foglalta össze vasárnap kiszivárgott balatonőszödi beszédének legfontosabb mondandóját a kormányfő.

A miniszterelnök újra megerősítette, a vasárnap nyilvánosságra került hangfelvételen nem az elmúlt 4 év, hanem a rendszerváltás óta eltelt időszak politikai hazugságairól beszélt. "Katartikus szembenézés jöhet most el, ebből a szempontból egyáltalán nem baj, hogy nyilvánosságra került a felvétel" - fogalmazott.

"Itthon épülnek a kommunikációs trükkök, amelyekből az előző években a baloldali kormányok sem tudtak kitörni. Egy darabig még lehet folytatni ezt, de nem szabad, a baloldalnak ott kell hagynia ezt a hazug világot" - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc szerint 1995-96-ban kezdődött az "igazi baj", azóta a magyar bal- és jobboldal egymást tartja fogságban, egymást próbálják minden téren túllicitálni. Emiatt ma még mindig sokan hiszik azt, hogy a jövedelmük attól függ, a miniszterelnök felemeli-e vagy sem - mondta.

"Magyarországot szembesíteni kell az elmúlt évekkel. A baloldalon ez már megtörtént, a másik oldalon még mindig adó- és gázárcsökkentésről, új Széchenyi-tervről beszélnek. Pedig - tette hozzá - semmi nem lenne most könnyebb, mint ellenzéki szerepből szembenézni ezzel a hazugsággal, de nem ez történik, folytatódik az ígérgető, jelmezes országjárás, és semmi nem változik".