Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Több száz tüntető hazaárulózta Gyurcsányt Győrben

2007.02.21. 16:29
A pólusprogramokról tárgyalt Gyurcsány Ferenc Győrben, ahol több száz tüntető várta, nagy rendőri biztosítás mellett.

Több száz tüntető várta szerdán Győrött Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, aki a pólusprogramhoz kapcsolódó fejlesztési elképzelésekről tárgyalt.

A rendőrség már jóval a kormányfő érkezése előtt lezárta a forgalom elől a városháza előtti teret, a megyeháza előtt pedig kordont állított fel. A kordon mögött gyülekezett 300 tüntető nemzetiszínű és Árpád-sávos zászlókkal, "Gyurcsány takarodj!" szövegű transzparensekkel.

A gépkocsikonvoj megérkezésekor sípoltak, narancsot dobáltak és ökölbe szorított kézzel kiabálták a kormányfő felé, hogy "hazaáruló". A demonstrációt a rendőrség nagy erőkkel biztosította.

A miniszterelnököt Borkai Zsolt polgármester fogadta a városháza előtt, majd a kormányfő és a város első embere négyszemközt tárgyalt a polgármester dolgozószobájában. A tízpercesre tervezett megbeszélés 25 percig tartott.

Ezt követően a miniszterelnök a sajtó kizárásával zártkörű megbeszélést kezdett a pólusprogram győri képviselőivel.

A tárgyaláson részt vett Bajnai Gordon fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos, Magyar Bálint, a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület tagja és Kolber István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!