Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több száz tüntető hazaárulózta Gyurcsányt Győrben

2007.02.21. 16:29
A pólusprogramokról tárgyalt Gyurcsány Ferenc Győrben, ahol több száz tüntető várta, nagy rendőri biztosítás mellett.

Több száz tüntető várta szerdán Győrött Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, aki a pólusprogramhoz kapcsolódó fejlesztési elképzelésekről tárgyalt.

A rendőrség már jóval a kormányfő érkezése előtt lezárta a forgalom elől a városháza előtti teret, a megyeháza előtt pedig kordont állított fel. A kordon mögött gyülekezett 300 tüntető nemzetiszínű és Árpád-sávos zászlókkal, "Gyurcsány takarodj!" szövegű transzparensekkel.

A gépkocsikonvoj megérkezésekor sípoltak, narancsot dobáltak és ökölbe szorított kézzel kiabálták a kormányfő felé, hogy "hazaáruló". A demonstrációt a rendőrség nagy erőkkel biztosította.

A miniszterelnököt Borkai Zsolt polgármester fogadta a városháza előtt, majd a kormányfő és a város első embere négyszemközt tárgyalt a polgármester dolgozószobájában. A tízpercesre tervezett megbeszélés 25 percig tartott.

Ezt követően a miniszterelnök a sajtó kizárásával zártkörű megbeszélést kezdett a pólusprogram győri képviselőivel.

A tárgyaláson részt vett Bajnai Gordon fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos, Magyar Bálint, a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület tagja és Kolber István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.