Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem költözik a Köztársaság térre Gyurcsány

2007.02.22. 07:42
Ha a hétvégén pártelnökké választják, akkor sem az MSZP országos központjában székel majd Gyurcsány Ferenc. A Népszabadság információi szerint az új pártelnöknek Budán az I. kerületben bérelnek majd két emeletnyi irodát a szocialisták.

A Népszabadság csütörtöki cikke szerint a Moszkva térre néző irodaházba költözik az MSZP új elnöke. Gyurcsány Ferenc pártelnöki irodájának címe Vérmező utca 4. lesz.

1300 négyzetméter

A miniszterelnöknek, akit az MSZP hétvégi kongresszusán várhatóan pártelnökké választanak majd, az irodaház negyedik-ötödik emeletén bérelnek majd számára mintegy 1300 négyzetmétert mindaddig, amíg fel nem épül a párt új központja. A lap szerint a párt vezető testületei továbbra is Köztársaság téri régi székházban működnek majd. A lap úgy értesült, hogy a párt 10 eurós négyzetméter áron bérli majd a területet az MBC (Moszkva tér - Business Center) irodaházban. (A fővárosi felsőkategóriás irodaházakban átlagban 12-14 eurót fizetnek a cégek.) A költözés költségeivel együtt az irodaházi bérlemény összesen 80-90 millió forinttal terhelné meg éves szinten a párt kasszáját.


Fotók: Barakonyi Szabolcs

Piacra kerül a Köztér is

Az MSZP már hosszú ideje tervezgeti egy új székház megépítését a Köztársaság téri központ helyett. Legutóbb a VII. kerületben egy István utcai telek jött szóba, mint legesélyesebb székházépítésre. Puch László pártpénztárnok az Indexnek adott interjújában azonban elmondta, hogy egyelőre még az sem dőlt el, hogy a párt megvásárolja a helyet, vagy csak bérli majd a felépítendő irodaházat. Sajtóértesülések szerint az új székház felépítésével párhuzamosan a párt azt is tervezi, hogy bérbe adja vagy eladja a Köztársaság téri ingatlant. Szakértői becslések szerint a 70 éves épület piaci értéke jelenleg 1-2 miliárd forint között lehet, de a fővárosi iroda-túlkínálat miatt nem lesz könnyű az értékesítés.