Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Nem lesznek keddi Gyurcsány-interjúk a Magyar Rádióban

2006.08.15. 12:06
Gyurcsány Ferenc a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy a jövőben nem ad rendszeres interjúkat. Egyelőre nem világos, hogy a miniszterelnöki bejelentés csak a kampányidőszakra vonatkozik-e. Such György rádióelnök örül annak, hogy így alakult.

Gyurcsány Ferenc kormányfő a Magyar Rádióban kedden reggel sugárzott interjújában bejelentette, hogy az önkormányzati kampány időszakában - éppen úgy, ahogyan a parlamenti választások előtt - szünetelnek a szokásos kedd reggeli kormányfői interjúk.

Such örül

"Elköszönök a heti rendszerességű interjúktól" - pontosította kijelentését a hétfőn felvett interjúban a miniszterelnök. A közszolgálati rádió minden bizonnyal továbbra is beszámol a legfontosabb történésekről, akár az ő interpretációjában is, de úgy gondolja, hogy "érdemes lezárni egy szakaszt ebben az ügyben is".

A miniszterelnök bejelentését üdvözölte Such György, a Magyar Rádió e hónap elején hivatalba lépett elnöke. Kedden délelőtt úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy "egybeesik az én szakmai álláspontommal is ez a döntés". "Örülök, hogy így alakult" - tette hozzá.

Orbán honosította meg

Such György nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy a kampány idejére vagy hosszabb távra gondolja-e helyesnek, hogy a miniszterelnök nem ad heti rendszerességgel interjút a Magyar Rádiónak. A rádióelnök annyit mondott, hogy csak megismételhetné az imént mondottakat.

A heti miniszterelnöki interjúkat Orbán Viktor honosította meg 2000-ben. Utóda Medgyessy Péter miniszterelnök nem élt ezzel a lehetőséggel, Gyurcsány Ferenc kormányfő, nem sokkal beiktatása után, felújította a rendszerese miniszterelnöki rádióinterjúk gyakorlatát.