József, Bánk
-7 °C
0 °C

Gyurcsány jórészt családjára költötte tavalyi bruttó 87 millióját

2006.06.25. 10:00
Adóra, népes családja eltartására, illetve támogatására, valamint adományokra ment el az 87 millió forintos jövedelme, amit adónyilatkozatában bevallott - mondta a miniszterelnök a Vasárnap Reggelnek.
Elszámolt vállalkozói jövedelmének elköltésével egy vasárnap közzétett interjúban Gyurcsány Ferenc, aki elmondta azt is, hogy kormányfői javadalmazását teljes egészében jótékony célokra fordítja.

A Vasárnap Reggel című internetes hetilapnak adott interjúban a miniszterelnök elmondta, hogy adóra, népes családja eltartására, illetve támogatására, valamint adományokra ment el az 87 millió forintos jövedelme, amit adónyilatkozatában bevallott.

"Az említett 87 millió forint osztalékjövedelem, aminek most 25 százalék az adója. Ezek után pedig - miután az embernek felelőssége van -, iskoláztatni kell négy gyereket, unokahúgot és unokaöccsöt, támogatni kell nővért és édesanyát, egy tucatnyi alapítványt nagyjából tízmillió forinttal, emellett olyan hozzám kötődő politikai szervezeteket, mint például az Amőba" - mondta.

"Emellett ebből éltem, mivel a fizetésemet is teljes egészében alapítványoknak ajánlom fel" - tette hozzá a miniszterelnök, aki hangsúlyozta, hogy nem vett telket, autót, festményt, kizárólag a feleségének vásárolt egy gyűrűt a tízéves házassági évfordulójukra.