Gergely
6 °C
23 °C

Fáj Gyurcsány Ferenc háta

2005.08.15. 12:34
Bár hétfőn és kedden is megjelent volna a budapesti Sziget Fesztiválon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, gerincbántalmai kénytelen volt lemondani programjait. A kormányfő előzőleg végighaknizta csaknem az összes nyári fesztivált.

A miniszterelnök gerincbántalmai miatt kénytelen lemondani hétfői és keddi programjait, így az előzetes tervekkel ellentétben nem látogat ki a Sziget fesztiválra sem, tájékoztatta az MTI-t a kormányszóvivő hétfőn. A kormányfő az általa létrehozott Amőba baloldali társasjátékot népszerűsítette volna a szervezet alkalmi sátrában.

Gyurcsány Ferenc

Korábban a kormányfő szinte valamennyi nyári fesztiválon megjelent. A korábbi közlések szerint Gyurcsány Ferenc nem miniszterelnöki minőségében lett volna ott a Szigeten. A kormányszóvivő múlt héten úgy nyilatkozott, Gyurcsány Ferenc azért látogat ki a fesztiválra, hogy az ott megjelenő, politika iránt érdeklődő fiatalokkal kötetlen beszélgessen.

Gyurcsány Ferencnek gerincízületi gyulladása van, és orvosi javaslatra kénytelen ágyban maradni, nyilatkozta az MTI-nek László Boglár. Elmondta: a kormányfő hétfői és keddi magán-, illetve hivatalos programjait biztosan lemondja. Pontosan nem lehet előre tudni, hogy mikorra épül fel, várhatóan néhány napon belül tud újra munkába állni.

A kormányszóvivő hozzátette, hogy ha Gyurcsány Ferenc szerdáig nem gyógyul meg, Kiss Péter kancelláriaminiszter helyettesíti majd a kormányülésen.