Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Fideszes képviselőből lett MDF-es

2006.01.13. 11:24
Ebben a parlamenti ciklusban MDF-es képviselők léptek át nagyobb számban a Fideszben. Most fordult a kocka: a fél évvel ezelőtt a Fidesz-frakciót elhagyó szombathelyi Gyimesi József átlépett az MDF-be.

Az MDF képviselőcsoportjának tagja lett Gyimesi József, jelentette be Herényi Károly frakcióvezető pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. A képviselő tavaly június 30-án lépett ki a Fidesz frakciójából, és az elmúlt hat hónapban - a házszabálynak megfelelően - a függetlenek padsoraiban foglalt helyet.

#alt#
Gyimesi József (Fotó: mkogy.hu)

Gyimesi József azt mondta: a Fidesz és az MDF "valahol azonos ideológiai-világnézeti alapon áll", de most az MDF-nek kell segíteni, hogy a következő parlament tagja legyen. A 2002-ben a Fidesz Vas megyei listáján mandátumot szerzett képviselő méltatta az MDF rendszerváltáskor, valamint az előző ciklus kormányzásában betöltött szerepét. A demokrata fórumnak a 2006-ban megalakuló jobboldali kormányban helyet kell kapnia - fogalmazott.

Újságírói kérdésre elmondta: helyi, személyi jellegű konfliktusok miatt távozott a Fidesz frakciójából. Az MDF parlamenti frakciójának létszáma Gyimesi József csatlakozásával kilenc főre bővült.

Gyimesi József 1997-ben lépett be a Fideszbe és 2003-ban még a szombathelyi szervezet elnökévé is választották. A rendszerváltáskor megszakad politikai karrierjét azonban 1986-ban kezdte, amikor a vasi megyeszékhely városi tanácsába választották.

Az ötvenegy éves politikus 1979-ben szerzett jogi diplomát Pécsen. Szombathelyen ügyvédként dolgozott.