Géza
-11 °C
-4 °C

Gyurcsány lenyúlta Medgyessy sajtótitkárát is

2006.02.23. 14:26
Tucatnyi új munkatárssal bővül az MSZP kampányának kommunikációs csapata. Medgyessy Péter személyi titkára is Gyurcsány csapatát erősíti.

Kisebb stratégiai módosításokra volt szükség az elmúlt hetekben az MSZP kampányközpontjában, tudta meg az Index. A változtatás érintette a kormányfő beszédében elhelyezett üzeneteket, a hangnemét, és - a Népszabadság szerint - vidéki fellépésének helyszíneit is.

Külön a fővárosnak és külön a vidéknek

A kormányfő kampánycsapata az elmúlt hetekben tucatnyi új munkatárssal gyarapodott. Az új munkatársak közé került a parlamenti szünet miatt munka nélkül maradt szocialista frakció sajtócsapatának két tagja is. Továbbá különválasztották a párt kampányának fővárosi és vidéki helyszíneiért felelős posztot.

Úgy tudjuk, hogy a fővárosi programokért a párt sajtófőnöke, Rónai Judit, míg a vidéki programokért Medgyessy Péter eddigi sajtótitkára, Gulyás Erika felel. Az utóbbi Medgyessy lemondása után is a volt kormányfő munkatársaként dolgozott, de néhány hete átirányították a pártközpontba.

A Fidesznél is változott

A múlt héten más okból, de a Fidesz sajtóscsapatát is megváltoztatták. A kampány közepén váratlanul bejelentett átszervezést azzal magyarázták, hogy az országgyűlés munkájának befejeztével a frakciósajtó munkája lényegében megszűnt, és nem lenne célszerű megosztott formában fenntartani a két részleget. Más magyarázatok szerint viszont a központi stábot lényegében irányító Rogán Antal kampányfőnök a Fidesz-elnökség múlt heti ülésén kapott kemény bírálatokat a botrányokért és az azokat követő kommunikációs zavarokért.