Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Gyenesei minden falu rendezvényéről tudni akar

2008.11.05. 08:18
Gyenesei István önkormányzati miniszter októberben arra utasította a közigazgatási hivatalokat, hogy a jegyzőkön keresztül valamennyi település tervezett rendezvényéről egy hónapra előre adjanak neki részletes tájékoztatást, írja a Magyar Nemzet. A miniszter azt állítja, ezzel csak az önkormányzatoknak akarnak segíteni, hogy a minisztérium képviselőinek meghívásai időben megérkezzenek.

Az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára október 16-án levelet írt a közigazgatási hivatalok vezetőihez. Ebben azt kérte, hogy "Gyenesei István miniszter úr döntésének megfelelően" a tárca tájékoztatást kíván kapni a helyi önkormányzatokat érintő rendezvényekről, találkozókról, fórumokról.

A hivatalvezetőknek minden hónap utolsó előtti hétfőjén 12 óráig kell teljesíteniük a penzumot, és elküldeniük a listát. A tárca táblázatot is küldött, amelyben ki kell tölteni a "rendezvény rövid leírása" rubrikát és azt, hogy a minisztérium képviseletében ki vesz részt azon.

Több jegyző egyszerűen elhajtotta a közigazgatási hivatal illetékesét, de volt olyan is, aki elküldte az adott település részletes Mikulás-napi programját, mondta Kovács Zoltán az országgyűlés önkormányzati bizottságának fideszes alelnöke. A politikus szerint Gyenesei István azt hiszi, visszatért a pártállam, és a törvényeket átlépve utasíthatja a a közigazgatási hivatalokat, és az jegyzőkön keresztül beszerezheti az önkormányzati rendezvények időpontját és helyszínét.

Gyenesi István a Magyar Nemzetnek azt mondta: fatális tévedés történt. A minisztérium csak segítséget szeretne adni az önkormányzatoknak ahhoz, hogy a meghívások időben megérkezzenek, mondta. Intézkedésem nem sért semmiféle törvényt, hangsúlyozta Gyenesei István.

Gyenesei István nemrég azzal keltett feltűnést, hogy hivatalos körlevelet írt az ország kőszínházzal rendelkező településeinek, amelyben barátja és korábbi kommunikációs tanácsadója habkönnyű színdarabját ajánlotta bemutatásra.

Legutóbb az derült ki, hogy a Gyenesei István vezette Önkormányzati Minisztérium fennhatósága alá tartozó Magyar Turizmus Zrt. legújabb plakátjára a tárcavezető öttusázó lánya is felkerült, a Vizek évét így többek között Gyenesei Leilával reklámozzák.  • Vennék
  • Bankszámla