Gusztáv
-4 °C
1 °C

Gyurcsány olyan, mint Hitler?

2006.03.25. 19:04
A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerint a szocialisták identitásválsága és az SZDSZ mesterkedése rászabadított egy ámokfutót az országra. Gyurcsány Ferenc szétzilálja Szent István örökségét, olyanokat mond mint Hitler, és elég már a meleg tisztességből. Az SZDSZ tiltakozik, az MSZP Mikola és Semjén versengését vizionálja.

A Fidesszel szövetséges Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint elég volt a devianciából, a meleg tisztességből és abból az értékrombolásból, amit az SZDSZ művelt: itt az ideje annak, hogy egyszer s mindenkorra eltűnjenek a magyar politikai életből.

Jön a Gestapo

"Az SZDSZ a devianciát propagálta, mi pedig, kereszténydemokraták a magyar nép óriási többségének támogatásával a normalitás védelmezői vagyunk" - mondta Semjén Zsolt szombaton Budapesten, a párt országos nagygyűlésén.

A KDNP elnöke több ponton keményen támadta Gyurcsány Ferencet is. Bírálta például a miniszterelnök azon kijelentését, hogy a vallás magánügy. Semjén Zsolt - Mindszenty bíboros 1946-os szavait idézve - kijelentette: ahol a vallás magánügy, ott korrupcióba, bűnbe, kegyetlenségbe fordul az élet. Hozzátette: Hitlerék is magánügynek tekintették a vallást, "jött is utána Gestapo, Auschwitz, börtön".

A pártelnök szerint a szocialisták identitásválsága és az SZDSZ mesterkedése "rászabadított egy ámokfutót az országra, aki most zilálja szét Szent István örökségét".

Az SZDSZ tiltakozik

Semjén Zsolt beszéde végén párhuzamot vont a mostani parlamenti választás és az 550 évvel ezelőtti nándorfehérvári győzelem között, hangsúlyozva: szövetséget kötve, egységesen akkor is sikerült diadalmaskodni a hazánkra rontó pogányság felett.

Az SZDSZ nyílt levélben tiltakozott Semjén Zsolt kijelentései ellen. A párt a demokrácia iránt elkötelezett ember nevében kikérte magának Semjén szavait, valamint megjegyezték, hogy a pártelnök nyilatkozata túlmegy azon a határon, melyet egy ultrakonzervatív politikus megengedhet magának. A levél szerint Orbán egyértelmű üzenetet küldött a választóknak pártja országos listájának összeállításával. A második jelölt, Mikola István a szabadságvágyat korlátozná, és gyűlöli az egyedülállókat, a negyedik jelölt Semjén Zsolt pedig a homofób és intoleráns.

Mikola-Semjén versenyt lát az MSZP

"Kemény verseny alakult ki a Fidesz két meghatározó embere, Mikola úr és Semjén úr között, minél rövidebb idő alatt ki tud több magyar állampolgárt megsérteni" - reagált a KDNP elnökének szavaira az MSZP szóvivője. Nyakó István a megsértettek között említette az egyedülállókat, a szingliket, a bulizni vágyó fiatalokat, a számítógép-használókat, és hozzátette: aki úgy gondolja, hogy a vallás magánügy, az Semjén úrtól megtudhatta, hogy ő náci.