Gál
3 °C
16 °C

Poloskák a győri városházán

2002.05.28. 11:24
Lehallgató készülékeket találtak a győri városházán - tudta meg az Index Balogh József szocialista polgármestertől. Az esetre még márciusban derült fény, a választási kampányra való tekintettel azonban eddig nem hozták nyilvánosságra a hírt. Az önkormányzat feljelentést tett, a rendőrség nyomoz.
Egy biztonsági ellenőrzés során több lehallgatókészüléket is találtak a győri városházán - erősítette meg az Indexnek a hírt Balogh József, a település szocialista polgármestere, parlamenti képviselő. Balogh részletekel nem kívánt szolgálni, mivel a rendőrség még nem zárta le az ügyet. Jelezte, feljlentést tettek, mert a poloskák használata bűncselekmény, melyet öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatnak.

A virágcserepekben voltak a poloskák

A Kisalföld információi szerint a polgármester, az egyik alpolgármester és a jegyző szobájában találtak lehallgatókészülékeket. A lap úgy tudja, a virágcserepekben helyezték el a poloskákat. A Kisalföld több helyen megerősített információi szerint a " kis rovarokat " nem profik helyezték el az irodákban. Azok alaposabban dolgoznak és poloskáikat sem lehet egykönnyen megtalálni.

A lehallgatószerkezetek sem tartoztak a magas műszaki színvonalú gyártmányok közé: pár schillingért, illetve euróért bárki hozzájuthat ilyenekhez. " Hallótávolságuk " alig egy-két méter, adásuk legfeljebb három-négyszáz méter távolságról vehető. Már ha működnek.

Balogh József a rendőrség kérésére nem tárta eddig a nyilvánosság elé a lehallgatási ügyet, melyre még márciusban derült fény. A hatóságok és én is el akartam kerülni, hogy az ügy politikai felhangokat kapjon a választások közelsége miatt - hangsúlyozta Győr első embere, aki képviselőjelöltként is megmérettette magát és nyert is választókörzetében.