Mátyás
-6 °C
1 °C

Gyurcsány elszámolta magát

2006.10.16. 10:33
A kormánypolitika tartalmát és stílusát ma Gyurcsány Ferenc szabja meg, ő nem csereszabatos, mondta Juhász Ferenc a Nap-keltében. A kormányfő az EP-választásokig kért türelmet, de szerinte ez két évet jelent.

Két év türelmi időt kért Gyurcsány Ferenc a szocialista párt parlamenti frakciójától a bizalmi szavazás előtt, derült ki az MSZP ügyvezető alelnökének szavaiból hétfőn a köztelevízió Nap-kelte című műsorában.

"Ha az európai parlamenti választáson nem voltunk sikeresek, akkor elküldhettek" - idézte Juhász Ferenc a kormányfőt, aki ezt az október 6-án tartott parlamenti bizalmi szavazás előtt közölte a szocialista frakció tagjaival. Juhász - Gyurcsányra hivatkozva - kétéves türelmi időről beszélt, de a következő europarlamenti választások három év múlva, 2009-ben lesznek. Juhász az Indexnek azt mondta, ő csak a kormányfő szavait idézte fel. Ezek szerint a miniszterelnök nem tudta, hogy mikorra esnek az EP-választások.

Az alelnök szerint a türelmi időről nem azért nem beszélnek, mert titkolni akarnák az elhangzottakat, "hanem egyszerűen az a helyzet, hogy nem érdemes, nincs értelme". A jelek szerint Gyurcsány Juhászt is megvezette, mivel az ügyvezető alelnök azt hangsúlyozta, hogy a kormány politikája két év múlva megmérettetik.

Az ügyvezető alelnök hangsúlyozta, hogy a kormánypolitika tartalmát, stílusát és irányát ma Gyurcsány Ferenc szabja meg. "ő, azt gondolom, nem csereszabatos" - fogalmazott. "Önmagában nem a személycserék izgalmasak, hanem a politika tartalma és iránya", ha ez nem változik, "gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy milyen miniszteri háttérrel valósítja azt meg a miniszterelnök" - mondta.