Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ősszel is számíthatunk egymásra szervezett politikai gyűlésekre

2006.07.25. 17:21
Az MSZP hivatalosan még nem gondol az önkormányzati választásokra, a Fidesz viszont már a választás előtti hét utolsó szombatjára szervez nagygyűlést. Az SZDSZ is aznap találkozik híveivel, hogy higgadtan vitázzon szabadságról, versenyről, piacgazdaságról és szolidaritásról.

Az SZDSZ a Fidesz elnökének a múlt hétvégén meghirdetett szeptember végi nagygyűlésére reagálva közleményben jelentette be, hogy "felfokozott nagygyűlés" helyett értelmes párbeszéd és a higgadt vita jegyében a Liberálisok Házába szervez rendezvényt ugyanazon a napon. Az SZDSZ prominensei: Demszky Gábor, Pető Iván és Magyar Bálint szeptember 23-án "szabadságról, versenyről, piacgazdaságról és szolidaritásról" beszélget a megjelentekkel.

Az SZDSZ szerint a rendszerváltás örökségéhez "ma nem a felfokozott hangulatú gyűlések, hanem az értelmes párbeszéd, a higgadt vita méltó".

Orbán Viktor a Hősök terére hirdette meg a nagygyűlést, úgymond a rendszerváltás eredményeinek megőrzése érdekében. Hétfőn kiderült, Orbán javaslata a Fidesz frakcióját, és az elnökséget is megosztotta.

Az éleslátó MSZP szerint a Fidesz nagygyűlése a választási kampány része. A szocialisták még "nem foglalkoznak az önkormányzati választásokkal", mondta az Index kérdésére Nyakó István szóvivő, amikor az MSZP esetleges rendezvényeiről érdeklődtünk.

A tavaszi választási kampányban többször előfordult, hogy az MSZP és a Fidesz is több tízezeres nagygyűlést tartott egy időben a fővárosban.