Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Ősszel is számíthatunk egymásra szervezett politikai gyűlésekre

2006.07.25. 17:21
Az MSZP hivatalosan még nem gondol az önkormányzati választásokra, a Fidesz viszont már a választás előtti hét utolsó szombatjára szervez nagygyűlést. Az SZDSZ is aznap találkozik híveivel, hogy higgadtan vitázzon szabadságról, versenyről, piacgazdaságról és szolidaritásról.

Az SZDSZ a Fidesz elnökének a múlt hétvégén meghirdetett szeptember végi nagygyűlésére reagálva közleményben jelentette be, hogy "felfokozott nagygyűlés" helyett értelmes párbeszéd és a higgadt vita jegyében a Liberálisok Házába szervez rendezvényt ugyanazon a napon. Az SZDSZ prominensei: Demszky Gábor, Pető Iván és Magyar Bálint szeptember 23-án "szabadságról, versenyről, piacgazdaságról és szolidaritásról" beszélget a megjelentekkel.

Az SZDSZ szerint a rendszerváltás örökségéhez "ma nem a felfokozott hangulatú gyűlések, hanem az értelmes párbeszéd, a higgadt vita méltó".

Orbán Viktor a Hősök terére hirdette meg a nagygyűlést, úgymond a rendszerváltás eredményeinek megőrzése érdekében. Hétfőn kiderült, Orbán javaslata a Fidesz frakcióját, és az elnökséget is megosztotta.

Az éleslátó MSZP szerint a Fidesz nagygyűlése a választási kampány része. A szocialisták még "nem foglalkoznak az önkormányzati választásokkal", mondta az Index kérdésére Nyakó István szóvivő, amikor az MSZP esetleges rendezvényeiről érdeklődtünk.

A tavaszi választási kampányban többször előfordult, hogy az MSZP és a Fidesz is több tízezeres nagygyűlést tartott egy időben a fővárosban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!