Marcell
19 °C
32 °C

Lakossági fórumot tartott Horn Gyula

2003.09.20. 17:18
A kormány népszerűségvesztését az ellenzék vádjai okozzák, a brókerbotrány nem politikai ügy - derült ki Horn Gyula lakossági fórumán. Az exkormányfő nem terhelné Kovács Lászlót az MSZP listavezetői címével az európai választásokon. A nemzeti minimumot is meg kell teremteni.
Időben jött a népszerűségromlás, mely komoly figyelmeztetés - jelentette ki az MSZP-ről szóló legutóbbi közvélemény-kutatási adatokról Horn Gyula. A volt miniszterelnök lakossági fórumán határozott fellépést sürgetett a kormányt érő ellenzéki vádakkal szemben.

Mint mondta, elfogadhatatlan, hogy "a Fidesz saját korábbi mulasztásait akarja bevasalni a mostani kormányon".

A brókerügy nem politika

Horn szerint a brókerügyet az igazságszolgáltatásnak kellene kezelnie. "A politika ne foglalkozzon ezzel, mert nem rá tartozik" - mondta. "Amennyiben az igazságszolgáltatás bebizonyítja a bűnösséget, akkor az illető bűnhődjék, bármely pártban van és bármely poszton" - tette hozzá a politikus.

Nemzeti minimum

Horn Gyula szerint meg kell teremteni a nemzeti minimumon alapuló összefogást kormánypártok és ellenzék között annak érdekében, hogy a törvényhozásban módosíthassák az EU-csatlakozással kapcsolatos kétharmados törvényeket.

Nem terhelné Kovács Lászlót

A volt kormányfő fontosnak nevezete a jövő évi európai parlamenti választásokat. Hornnak egyelőre nincs jelöltje az MSZP európai listavezetőjére, bár Kovács László külügyminiszter-pártelnököt szerinte ezzel már "nem szabad tovább terhelni".

"Az MSZP-ben nagy szellemi kapacitás van, sok a fiatal, s közülük megfelelő listavezetőt fogunk találni" - mondta Horn Gyula.