Aliz
6 °C
14 °C

Lakossági fórumot tartott Horn Gyula

2003.09.20. 17:18
A kormány népszerűségvesztését az ellenzék vádjai okozzák, a brókerbotrány nem politikai ügy - derült ki Horn Gyula lakossági fórumán. Az exkormányfő nem terhelné Kovács Lászlót az MSZP listavezetői címével az európai választásokon. A nemzeti minimumot is meg kell teremteni.
Időben jött a népszerűségromlás, mely komoly figyelmeztetés - jelentette ki az MSZP-ről szóló legutóbbi közvélemény-kutatási adatokról Horn Gyula. A volt miniszterelnök lakossági fórumán határozott fellépést sürgetett a kormányt érő ellenzéki vádakkal szemben.

Mint mondta, elfogadhatatlan, hogy "a Fidesz saját korábbi mulasztásait akarja bevasalni a mostani kormányon".

A brókerügy nem politika

Horn szerint a brókerügyet az igazságszolgáltatásnak kellene kezelnie. "A politika ne foglalkozzon ezzel, mert nem rá tartozik" - mondta. "Amennyiben az igazságszolgáltatás bebizonyítja a bűnösséget, akkor az illető bűnhődjék, bármely pártban van és bármely poszton" - tette hozzá a politikus.

Nemzeti minimum

Horn Gyula szerint meg kell teremteni a nemzeti minimumon alapuló összefogást kormánypártok és ellenzék között annak érdekében, hogy a törvényhozásban módosíthassák az EU-csatlakozással kapcsolatos kétharmados törvényeket.

Nem terhelné Kovács Lászlót

A volt kormányfő fontosnak nevezete a jövő évi európai parlamenti választásokat. Hornnak egyelőre nincs jelöltje az MSZP európai listavezetőjére, bár Kovács László külügyminiszter-pártelnököt szerinte ezzel már "nem szabad tovább terhelni".

"Az MSZP-ben nagy szellemi kapacitás van, sok a fiatal, s közülük megfelelő listavezetőt fogunk találni" - mondta Horn Gyula.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?