Ervin
14 °C
21 °C

Gyulai hetek óta tárgyal tévéelnökségéről

2003.04.17. 19:32
Gyulai István még mindig nem tudja pályázik-e az MTV elnöki posztjára, mindenesetre már hetek óta egyeztet esetleges jelöltségéről, igaz a távirati irodának nem árulta az egykori sportriporter, hogy kivel. Gyulai a megkeresésekből úgy érzi: ő lehetne a minden oldal számára elfogadható kompromisszumos jelölt az elnöki posztra.
Hetek óta egyeztet általa megnevezni nem kívánt személyekkel a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjának esetleges elvállalásáról Gyulai István volt sportriporter, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára. Az erről szóló, a Népszabadság csütörtöki számában megjelent hírt maga az érintett erősítette meg az MTI érdeklődésére.

Kompromisszumos jelölt vagyok én

Szavai szerint a megkeresésből úgy érzi, ő lehetne az a minden oldal számára elfogadható induló a posztért, aki garantálhatná a médium független, közszolgálati működését. Közlése szerint a tárgyalások a múlt hét végén azon akadtak meg, hogy a monte-carlói munkájával kapcsolatos kötelmei miatt a tisztség elvállalásának feltételéül azt támasztotta: társadalmi munkában vezethesse az MTV-t egy jó, operatív csapat élén; hozzátette, erre azonban nem nyújt lehetőséget a médiatörvény.

Nem adná fel Gyulai monte-carlói állását

Gyulai István kiemelte: nem tartaná tisztességesnek, ha "azonnal", vagyis hat hónapos felmondási ideje kitöltésével távozna a nemzetközi szervezettől, így csak olyan megoldást tud elfogadni, amely nem kényszeríti monte-carlói tevékenységének feladására. Azt, hogy indul-e a néhány héttel ezelőtt kiírt tévéelnöki pályázaton, e feltétel teljesülésétől tette függővé, hozzátéve, "egy becsületes, helyét megálló" pályázat 90 százalékát már elkészítette.