Géza
-12 °C
-4 °C

KDNP-s képviselő nem szavazta meg a püspök lakását

2006.01.12. 10:38
A szegedi szocialista önkormányzati képviselők megszavaztak Gyulay Endrének egy bérlakást, bár a püspöknek saját tulajdonú lakása is volt. A KDNP alelnöke viszont tartózkodott. A püspök a magántulajdonú lakásáról lemondott. Az ügyről a HVG számolt be.

Gyulay Endre betöltötte hetvenötödik életévét, ezért beadta nyugdíjazási kérelmét XVI. Benedek pápának. A püspök ugyanakkor Szegeden akar maradni, ezért a szocialista többségű városi önkormányzat segítségét kérte, írja a HVG.

Botka meglepődött

A Botka László polgármesternek, MSZP-s országgyűlési képviselőnek írt levélben Gyulay arról nem tett említést, hogy van már egy belvárosi, kétszobás, magántulajdonú lakása.

Az ügy furcsasága még, hogy a közgyűlés elé terjesztett kérést a szocialista képviselők támogatták, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje viszont tartózkodott. A meglepett Botka László fel is ajánlotta neki, hogy újra szavazhat, Kalmár Ferenc viszont nem élt a lehetőséggel.

Csak szűk körben

A HVG-nek nyilatkozó KDNP-s politikus szerint nem szerencsés, ha egy olyan önkormányzat segít az egyháznak, amely korábban megszüntette az egyházi óvodák támogatását, polgármestere pedig a parlamentben az egyházi iskolák támogatásának megkurtításáról szavaz.

A lap úgy tudja, hogy Kalmár szűk körben azzal magyarázta döntését, hogy Gyulaynak van már egy saját tulajdonú lakása. A püspök egyébként a magántulajdonú lakását a püspökségnek ajándékozza.