József, Bánk
-6 °C
0 °C

Szerdán áll a vizsgálóbizottság elé Gyurcsány

2005.06.23. 16:13
A szocialista bizottsági tagok meghívására jövő szerdán áll a vagyongyarapodását vizsgáló testület elé Gyurcsány Ferenc. A testület fideszes elnöke július 6-án, vagy 13-án hallgatta volna meg a kormányfőt. Az viszont biztosnak látszik, hogy a kancelláriaminisztert és Gyurcsány kabinetfőnökét jövő héten hallgatják meg.

A jövő szerdán áll a vagyongyarapodását vizsgáló parlamenti bizottság elé Gyurcsány Ferenc. Szijjártó Péter, a vizsgálóbizottság fideszes elnöke korainak találja az időpontot, ő júlis 6-án vagy 13-án hallgatta volna meg a kormányfőt.

Szijjártó az Alus Luxemburg offshore cég megalakításáról, illetve annak tevékenységéről, pénzügyi manővereiről faggatta volna a kormányfőt. Gyurcsány igazgatósági tag volt a társaságban.

A fideszes elnök javaslatát a szocialista bizottsági tagok szavazták le, Csiha Judit, a testület szocialista alelnöke szerint az offshore cég tevékenységének vizsgálata túlterjeszkedne a bizottság mandátumán.

A jövő szerdai meghallgatást is a szocialisták javasolták, akik erről előzetesen egyeztettek is a kormányfővel és egykori kabinetfőnökével, Szilvásy Györgyel, valamint Kiss Péterrel. Az államtitkárokat a jövő hét elején, kedden vagy szerdán hallgatják meg.