Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Gyurcsány kis kerti magányra vágyik

2004.06.01. 18:18
Kapcsolódók (1)
Gyurcsány Ferencnek nincsenek pártelnöki ambíciói, de a miniszterelnök-jelöltségen sem gondolkodik a sportminiszter, aki szerint semmi ok, Medgyessy Péter utódját keresni. Gyurcsány az MSZP honlapján szervezett online fórumon azt mondta, már nem tartja magát üzletembernek, de a politikai tempó miatt gyakran vágyna egy kis kerti magányra.
Az MSZP küldetése: ,,A modern európai köztársaság felépítésébe való közreműködés, segíteni abban, hogy Magyarország nyitott és versenyképes legyen büszke múltjára, bátran kinyitva az egyre merevebb társadalmi struktúrákat, segítse a tehetség felemelkedését és óvja a lemaradókat a végletes leszakadástól." - mondta Gyurcsány Ferenc Ifjúsági- és Sportminiszter, az MSZP honlapján szervezett online fórumon.

Pártelnöki ambíciók nélkül

A pártelnöki poszttal kapcsolatban Gyurcsány Ferenc elmondta, nincs szándékában jelöltetni magát. Arra a kérdésre, hogy jelöltetné-e magát miniszterelnöknek, hangsúlyozta: ,,Nincs ok, hogy Medgyessy Péter utódjáról gondolkodjunk. Ő a jelöltünk. Mint mondta, a célja annyi, hogy megváltoztassa Magyarországot, jobbá, élhetőbbé, szerethetőbbé tudja tenni.

Gyurcsány egy felvetés kapcsán azt mondta, az MSZP nagyon másfajta párt, mint a Fidesz, így kár összehasonlítani őket. "Eltérő világlátás, különböző kultúra, egymással köszönő viszonyban sem lévő belső világ. Olyanok vagyunk, mint az ország: sokfajták, kétkedők, küszködők, nekiveselkedők és a végén persze sikeresek." - vélte, hozzátéve ,,94 óta sokkal többször és sokkal több mindent megnyertünk, mint bárki más. Lassan változunk, és nem vagyunk kaméleonok. Újra győzni fogunk, most is és 2006-ban is."

Cél nélkül az üzleti szférában

Üzleti múltjával kapcsolatban kiemelte, már nincsenek céljai abban a szférában, már nem üzletember. Gyurcsán arra a felvetésre, hogy szükséges-e külön minisztérium a sportnak, úgy reagált: "Igen, mert a sporttal az államnak foglalkoznia kell, és nem mindegy hogy ezt minisztérium, vagy hivatal teszi". A miniszter saját politikusi érdemei közt tartja számon az ifjúsági civilpolitika depolitizálását, a drogügyek távoltartását az erőszakos hódító politikától, valamint a készülő sportlétesítmény-fejlesztési programot.

Baungartner és sportaréna

Baumgartner Zsolt Forma 1-es pilóta támogatásával kapcsolatban elmondta, nem akartak pénzt adni neki, ezt a fél ország félreértette. A Hungaroring Rt., amely többségében állami tulajdonban van idén 60 millió forinttal támogatja a magyar pilótát. Hozzátette, a tavalyi évben ennél többet hozott a konyhára Baumgartner szereplése, "tódultak az emberek a mogyoródi pályára". Véleménye szerint idén is pozitív lesz a szaldó.

A Sportarénáról folytatott politikai vitákkal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy ez ügyben nem a kommunikációval volt a baj, hanem azzal, hogy ennyi pénzből Magyarország összes tornaterme felépülhetett volna. Mint mondta, a csarnok alig tud többet, mint a debreceni, mégis legalább a hatszorosába került.

Kerti magányra vágyva

A sportminiszter egyébként nagyon vágyna egy kis kerti magányra, mert "a politika időnként alig kibírható tempót diktál, de ez így normális, különösen a kampányban".