Konrád
8 °C
26 °C

Gyurcsány: Egész Magyarország nyerjen

2006.04.23. 22:01
„A győztesnek van egy fontos felelőssége, az, hogy ezzel a győzelemmel egész Magyarország nyerjen” – mondta Gyurcsány Ferenc a Köztársaság téren ünneplő tömegnek. A miniszterelnök tízmillió magyar nevében és tizenötmillió magyar érdekében kíván kormányozni.
Nézze meg a képeket

Az MSZP „Igen, igen” refrénű kampánydalát egymás után kétszer is le kellett játszani, míg Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára a Köztársaság téren ünneplő tömegben elért a színpadra.

"Győztünk" – jelentette be az MSZP székház előtt álló sátorban Gyurcsány Ferenc, majd arra figyelmeztette hallgatóságát, hogy „a győztesnek van egy fontos felelőssége: az, hogy ezzel a győzelemmel egész Magyarország nyerjen.”

Gyurcsány Ferenc kifejtette: olyan országot szeretne, ahol aki a piros színt választja, az is büszke lehessen magára, de az is, aki a narancssárgát, a kéket vagy a zöldet választotta. Az önmagában álló pirosnál, narancsnál, kéknél pedig van valami fontosabb, az pedig a nemzeti zászló piros-fehér-zöldje, jegyezte meg.

„Amit nyertünk, az nem elsősorban hatalom, hanem felelősség és feladat is” – fogalmazott Gyurcsány. "Felelősség - tette hozzá, amiért tízmillió magyar nevében és tizenötmillió magyar érdekében kell, hogy szolgáljunk, és e szerint fogunk kormányozni".

Gyurcsány Ferenc ezután arról beszélt, hogy az igazságosság és a felemelkedés országát kell megteremteni, ahol mindenkinek, bárhol is születik és él, egyenlő esélye van a boldogulásra. "Hiszek Magyarországban, hiszek a kézfogás erejében, hiszek az összekapaszkodás elkerülhetetlen törvényszerűségében. (...) Hiszek a magyar emberekben" - szólt a tömeghez a kormányfő.

„Ez a haza csak annyi tud adni nekünk, amennyit mi adunk neki” – mondta, majd köszönetet mondott a baloldalnak, a liberálisoknak, akik nem hagyták cserben a szocialistákat, és a „sokmillió jóakaratú magyar embernek”, akik dolgozni akarnak, és előre kívánnak jutni.

A miniszterelnök a Köztársaság térről az SZDSZ választási központjába, a Liberálisok Házába indult.