Benedek
-5 °C
5 °C

Gyurcsány beszólt a megegyezésre képtelen jobboldalnak

2006.04.11. 16:47
A Fidesz és az MDF az együttműködésről sem tud megállapodni, hogyan lehetne rájuk bízni a kormányzást?, fejtegette a kormányfő Bélapátfalván. Blogjában arról írt, hogy ha nyernek, hetekig nem lesz szó személyekről.
Nem lehet olyanokra bízni az ország kormányzását, akik még egy olyan egyszerű dologban sem tudnak megállapodni, mint a választási együttműködés, jelentette ki Gyurcsány Ferenc kedden Bélapátfalván.

A kormányfő azt mondta, a parlamentbe bejutott "két jobboldali párt napok óta már azon sem tud megállapodni, hogy támogatják-e egymás képviselőit. Ezzel szemben a szocialista párt, koalíciós partnerével egy cselekvő, bátor, belső vitáktól mentes kormányzást folytatott az elmúlt időszakban, tette hozzá a kormányfő.

Ha a kormánykoalíció megnyeri a választást, akkor előbb a kormányprogramot kell elkészíteni, és utána lehet tárgyalni személyi kérdésekről, írta blogjában a miniszterelnök. "(...)hetekig nem fogom engedni, hogy személyi kérdésekről tárgyaljunk. Hetekig. Először van program, mert - tudom, túl sokszor mondták már - sok dolgunk van ebben az országban. Először pedig ezekről a feladatokról kell beszélgetnünk. Először arról állapodunk meg, hogy mit csinálunk, milyen törvényeket nyújtunk be azonnal, és amikor ez megvan, megnézzük, hogy kik ehhez a legjobb emberek" - írta.

Nem hatalmi érdekekből épül majd fel az új kormány, aszerint, hogy melyik párt mihez ragaszkodik, hanem alázatból és sok-sok munkából, fejtegette.