Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Bizalmat kapott Gyurcsány politikája a szocialistáktól

2006.09.18. 21:07
Nem ingathatja meg a szocialisták bizalmát, hogy egy ilyen felvétel nyilvánosságra került, értékelte Gyurcsány Ferenc az MSZP frakcióülésén. Lehet, hogy mégis elkezdik keresni a tettest. A kormányfő politikája támogatást kapott.

Gyurcsány Ferenc megerősödve került ki a szocialisták hétfő esti frakcióüléséről, értékelték informátoraink az ülés után. Úgy tudjuk, többen azt feszegették, hogy hogyan kerülhetett nyilvánosságra egy ilyen felvétel. A kormányfő kétszer szólt hozzá a vitához, és egyebek közt arról beszélt, hogy a frakció „egymás iránt bizalmat tápláló emberek sokasága”, és semmi nem ingathatja meg ezt a bizalmat, ha egy ilyen felvétel kikerül.

Gyurcsány azt szeretné, hogy a politika arról szóljon, folytathatók-e a reformok. Információink szerint szavazásra tették fel azt a kérdést, hogy az eddigi politika folytatható-e, és ezt többen is egyfajta bizalmi szavazásnak tekintették. Úgy tudjuk, a frakció egyhangúlag az eddigi politika folytatása, azaz Gyurcsány mellett állt ki.

Az Index inofmációi szerint a képviselők nem is a beszéden, hanem azon akadtak ki, hogyan kerülhetett ki a felvétel. Érthetetlennek tartották, hogy miért nem tudnak ilyen dolgokat benntartani.

A képviselők közül többen aggódva kérdezték, nem lesznek.e ezek után provokációk, hogyan viszonyulnak hozzájuk az emberek, létezik-e vészforgatókönyv arra, hogy ha a Fidesz tovább nyomul a forradalmi hevülettel.

Információink szerint volt olyan képviselő, aki szerint ez két héten belül kiderülhet, ki szivárogtatta ki a felvételt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!