Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bizalmat kapott Gyurcsány politikája a szocialistáktól

2006.09.18. 21:07
Nem ingathatja meg a szocialisták bizalmát, hogy egy ilyen felvétel nyilvánosságra került, értékelte Gyurcsány Ferenc az MSZP frakcióülésén. Lehet, hogy mégis elkezdik keresni a tettest. A kormányfő politikája támogatást kapott.

Gyurcsány Ferenc megerősödve került ki a szocialisták hétfő esti frakcióüléséről, értékelték informátoraink az ülés után. Úgy tudjuk, többen azt feszegették, hogy hogyan kerülhetett nyilvánosságra egy ilyen felvétel. A kormányfő kétszer szólt hozzá a vitához, és egyebek közt arról beszélt, hogy a frakció „egymás iránt bizalmat tápláló emberek sokasága”, és semmi nem ingathatja meg ezt a bizalmat, ha egy ilyen felvétel kikerül.

Gyurcsány azt szeretné, hogy a politika arról szóljon, folytathatók-e a reformok. Információink szerint szavazásra tették fel azt a kérdést, hogy az eddigi politika folytatható-e, és ezt többen is egyfajta bizalmi szavazásnak tekintették. Úgy tudjuk, a frakció egyhangúlag az eddigi politika folytatása, azaz Gyurcsány mellett állt ki.

Az Index inofmációi szerint a képviselők nem is a beszéden, hanem azon akadtak ki, hogyan kerülhetett ki a felvétel. Érthetetlennek tartották, hogy miért nem tudnak ilyen dolgokat benntartani.

A képviselők közül többen aggódva kérdezték, nem lesznek.e ezek után provokációk, hogyan viszonyulnak hozzájuk az emberek, létezik-e vészforgatókönyv arra, hogy ha a Fidesz tovább nyomul a forradalmi hevülettel.

Információink szerint volt olyan képviselő, aki szerint ez két héten belül kiderülhet, ki szivárogtatta ki a felvételt.