Valér
4 °C
8 °C

Államtitkári posztokat pályáztat a sportminiszter

2003.07.29. 08:58
Három helyettes államtitkári tisztséget pályáztat meg a sportminiszter. Gyurcsány Ferenc egyúttal megszünteti a jogi helyettes államtitkárságot és átalakítja a fogyatékosügyi részleget. A megpályáztatott posztokat jelenleg betöltők akkor maradhatnak a helyükön, ha a legjobb pályamunkát adják be.
A sikeresen lezárult közigazgatási államtitkári pályázat után a helyettes államtitkárokat is nyílt versennyel választják ki - írja a Népszabadság. A lap úgy tudja: az ötből három posztra - a sport, a gyermek- és ifjúsági, illetve a kábítószerügyire - lehet jelentkezni. Az eddigi vezetők - Köpf Károly, Ocsovai tamás, és Topolánszky Ákos - akkor tarthatják meg pozíciójukat, ha pályázatukkal bebizonyítják: ők a legjobbak.

Az már biztos, hogy a jelenlegi öt helyettes államtitkári posztból négy marad meg. A jogi helyettes államtitkárhoz tartozó két főosztály a közigazgatási államtitkár felügyelete alá kerül, ezzel Székelyhidi Jánosné megbízatása megszűnik. Szekeres Pál változatlanul helyettes államtitkári rangban - de már miniszteri biztosként és nagyobb hatáskörrel - a fogyatékosok sportján túl általában véve is foglalkozik majd a fogyatékkal élőkkel. Eddigi apparátusát összevonják a sportigazgatási szervezettel. Mint ismert, korábban távoznia kellett Szilvássy György közigazgatási államtitkárnak, mert régebben üzleti kapcsolatban állt a miniszterrel. Szilvássy utódát pályázat útján választották ki több tucat jelentkező közül, egy fejvadász cég segítségével.