Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Az MSZP rájött, Gyurcsány nem jár a vízen

2006.10.21. 11:14
Az MSZP-ben nincsenek antigyurcsányisták - mondta Lendvai Ildikó, a párt frakcióvezetõje a MTV Nap-kelte szombati mûsorában. Ám szerinte a szocialisták rájöttek arra, hogy "nem elég egy csodatévõ vezérben bízni". A frakcióvezetõ szerint az MSZP-nek nincs más választása, mint elõremenekülni, "ha úgy tetszik, mindent egy lapra tettünk fel".

Az MSZP rájött arra, "hogy nem elég egy csodatévõ vezérben bízni, hogy Gyurcsány Ferenc, Magyarország egyik legtehetségesebb politikusa, de nem jár a vízen. Most, ha meg nem jár a vízen, akkor egy párt azt a következtetést kell, hogy levonja, hogy tutajt kell alá építeni, és nem azt, hogy menjen a csudába" - fogalmazott a szocialista politikus.

Ez nem népmese

Az Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc közti személyes párharca vonatkozó riporteri felvetés kapcsán Lendvai Ildikó azt mondta: "ez nem népmese, ahol sárkány és királyfi vív egymással, és táborok szerint döntjük el, hogy ki a sárkány, és ki a királyfi. Ez kétfajta politika. Az a politika, amit mi képviselünk pedig, egy önkormányzati vereségtõl nem omlik össze, mert ettõl még ugyanazt gondoljuk az ország sorsáról és javáról".

A frakcióvezetõ szerint az MSZP-nek nincs más választása, mint elõremenekülni.

Mindent egylapra tettünk fel

"Ha úgy tetszik, mindent egy lapra tettünk fel, arra - helyesen szerintem -, hogy az segít az országon, ha végre egyszer egy kormány és mögötte a kormányzó pártok vesznek egy nagy levegõt, és ha nagyon népszerûtlen is, ha nagyon kellemetlen is - nem nekünk, sokaknak -, ezen az úton elõre megy. Ha most megállunk, akkor mindaz a népszerûtlenség, amit bekaszáltunk, mindaz a kínlódás, amit az emberek bekaszáltak attól, hogy itt megszorítások vannak, értelmetlenné válik, mert nem érünk végcélhoz" - vélekedett Lendvai Ildikó.

A szocialista pártban megjelenõ nézetekrõl szólva a frakcióvezetõ kifejtette: vannak olyan elképzelések, amelyek szerint több terhet kellene tenni a vállalkozói szektorra, a nagyobb jövedelmûekre. De - tette hozzá - az a másik irányból föltette kérdés sem jogtalan, hogy ha túl sokat terhet raknak - amúgy erkölcsileg igazságosan - a vállalkozók, a multik, a nagyobb jövedelmûek vállára, akkor nem isszák-e meg annak a levét még jobban a munkavállalók, mert eltûnnek a munkahelyek.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft