Rudolf
2 °C
13 °C

Gyurcsány: Nem fogjuk feladni

2006.10.02. 14:14
Bejelentette a parlament rendkívüli ülésének összehívását Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn. A kormány programjáról és saját személyéről szeretne bizalmi szavazást.

Gyurcsány Ferenc kormánya nevében kezdeményezte a parlament rendkívüli ülésének összehívását péntekre. A kormányfő rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette, bizalmi szavazást kér a kormány programjáról, de a szavazás a miniszterelnök személyéről is fog szólni.

"Az ellenzék legnagyobb frakciója megnyerte a választást, gratulálok nekik" - mondta a kormányfő, majd hozzátette, látja, hogy a többség kritikusan viszonyul a kormány programjához, és ennek következtetéseit le fogja vonni.


"A kritika a tegnapról és a máról, a felelősség a jövőről szól" - mondta, majd hozzátette, figyelmét a jövőre fordítja. Szólt arról, hogy hisz a programjában, és azt fogja véghez vinni, rossz kompromisszumok és engedmények nélkül.

"Nem fogjuk feladni" - jelentette ki. Gyurcsány azt is elmondta, szükségesnek tartja, hogy a politikai bizalom felhatalmazássá, közjogi erővé váljon, ez kell a program továbbviteléhez. A kampánynak vége, kormányozni kell, a politikának az utcáról vissza kell térnie a parlament falai közé, mondta.