Albin
0 °C
10 °C

Gyanúsított Hajdú-Bihar volt alelnöke

2003.05.26. 07:19
Hűtlen kezeléssel gyanúsítják a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat volt fideszes alelnökét - írja a Népszabadság. A szocialisták ismeretlen tettes ellen tett feljelentése nyomán a vád szerint olyan munkákért fizetett a kivitelezőnek több tízmillió forintot a megyei önkormányzat, amelyeket el sem végeztek.
A rendőrség hűtlen kezeléssel gyanúsítja Virág Lászlót, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat pénzügyi bizottságának elnökét, a Debreceni Vagyonkezelő Rt. stratégiai igazgatóját, aki 1998 és 2002 között a megyei közgyűlés fideszes alelnöke volt - értesült a Népszabadság.

A megyei önkormányzat szocialista vezetése a tavalyi helyhatósági választásokat követően tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Kenézy Gyula Kórház félbemaradt beruházása miatt. A 315 milliós építkezést a kivitelező függesztette fel, mivel a kórház nem járult hozzá, hogy - költségkímélés miatt - csökkentett műszaki tartalommal épüljenek fel a pszichiátriai épületek, valamint a kijózanító állomás.

A szocialisták szerint olyan munkákért fizetett a kivitelezőnek több tízmillió forintot az előző ciklusban a megyei önkormányzat, amelyeket el sem végeztek. A Népszabadság információi szerint a vagyonkezelő társaság egyik igazgatósági tagja, a debreceni közgyűlés Fidesz-frakciójának 1998 és 2002 közötti vezetője, Sásdi András ellen is büntetőeljárás folyik.