Feloszlatják a kiskunhalasi MSZP-t

2007.10.02. 11:16
Az MSZP országos elnöksége az MSZP kiskunhalasi szervezetének feloszlatását kezdeményezi - jelentette be Nyakó István, az MSZP szóvivője. A szervezet szeptember 27-én zárta ki az alapítványi pénzek miatt csalással gyanúsított Zuschlag Jánost, és egy rejtette kamerás felvételen a pályázatok "lefölözésének módszerét" ismertető Weiszenberger Lászlót.

Az MSZP országos elnöksége "a párt elveit és érdekeit súlyosan sértő jelenségek" miatt a párt etikai bizottságánál kezdeményezi a kiskunhalasi pártszervezet feloszlatását és újjászervezését - mondta a párt szóvivője. A szocialista elnökség kedd reggeli ülésén döntött erről.

Az MSZP kiskunhalasi szervezete szeptember 27-én kizárta soraiból Zuschlag Jánost (a szervezet elnökét) és Weiszenberger Lászlót, a helyi önkormányzat MSZP-Sikeres Haladásért Társaság frakciójának két tagját, a hozzájuk kapcsolódó botrányos ügyek miatt.

Önkormányzati képviselői mandátumáról egyikük sem mondott le; a jogszabályok a visszahívást nem teszik lehetővé. Zuschlag Jánost, aki előzetes letartóztatásban van, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés MSZP-frakciója is kizárta tagjai közül.

Zuschlag János volt szocialista parlamenti képviselőt, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnökét és hat társát különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség, alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt.

Weiszenberger László, volt kiskunhalasi kistérségi megbízott a Hír Tv egyik múlt héten bemutatott, rejtett kamerával készült felvételén a pályázatok "lefölözésének módszerét" ismertette egy helyi vállalkozóval.

A beszélgetésről készült felvételt a Zuschlag-ügyben nyomozó Bács-Kiskun Megyei Főügyészség is megtalálta egy házkutatás során, és az ügyben az elmúlt héten befolyással való üzérkedés gyanúja miatt nyomozást indított. Bajnai Gordon önkormányzati miniszter múlt pénteken jelentette be, hogy a minisztérium feljelentést tett Weiszenberger László ellen a Fővárosi Főügyészségen.  • Hírek
  • Személyi kölcsön