Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Panaszvonalat indít az MSZP

2002.06.26. 13:30
Az MTV és Magyar Rádió egyoldalú tájékoztatása miatt telefonos panaszvonalat indítanak a szocialisták. A kormánypárt képviselői úgy vélik: a két közmédium egyoldalúsága törvénysértő, és emiatt már számos panaszt kaptak. Minden hívást megvizsgálnak, majd az ORTT-hez továbbítják a panaszokat.
A Magyar Televízió és a Magyar Rádió hírműsorainak egyoldalú tájékoztatása miatt közsajtó-panaszvonalat indít csütörtök reggeltől az MSZP.

Eddig a pártnál panaszkodtak

Ujhelyi István országgyűlési képviselő szerdán az MTI-nek elmondta, a két közszolgálati média hírműsorainak szerkesztése, a tájékoztatás egyoldalúsága törvénysértő, sérti a pártatlanságot és a közszolgálatiságot.

Az MSZP médiapolitikusának megfogalmazása szerint a szocialista párthoz számos panasz, bejelentés érkezett ezzel kapcsolatosan.

A kulturális műsorokat is kifogásolták

Mint mondta, elsősorban a televízió és a rádió hírműsorairól, de kulturális műsorokról is érkeznek ilyen bejelentések; konkrét példaként a Híradót és a Vasárnapi Újságot említette.

Az MSZP-s politikus úgy fogalmazott, ezért hozták létre a közsajtó panaszvonalat, amelyet a 459-72-00-es telefonszámon csütörtök reggeltől folyamatosan lehet hívni.

Minden panaszt megvizsgálnak

- Minden beérkezett panaszt megvizsgálunk, és az Országos Rádió és Televízió Testület panaszbizottságához továbbítunk - közölte Ujhelyi István.

Hozzátette: a Magyar Rádióban "csak az elmúlt négy hónapban volt megfigyelhető a kiegyensúlyozott tájékoztatás: a választások előtt a kormánypártok, a választások után az ellenzék jutott szóhoz".

Egyre több a panasz
Kétszer annyi panasz érkezett az ORTT-hez a második negyedévben, mint az elsőben. A tartalom tekintetében a politika és a szex késztetett többeket panaszra, melyből az MTV, az ATV, és a Magyar Rádió kapott a legtöbbet. Négy éve 9 panasz futott be a választásokkal kapcsolatba, idén 70.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!