Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hanuka: a rendőrfőkapitány elnézést kért

2002.12.05. 15:04
Felmentette beosztásából a rendezvény-bejelentések kezeléséért felelős osztályvezetőt, a közreműködő munkatársakkal szemben pedig fegyelmi eljárást rendelt el Budapest rendőrfőkapitánya a Nyugati téri hanuka ünnepségen szerda este történt incidens miatt.
A téren a hanuka ünnepséggel lényegében azonos időben egy revizionista mozgalom tartott bejelentett demonstrációt. Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy a csoportosulás tagjai bekiabálásokkal megzavarták ünnepségüket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint Kökényesi Antal kivizsgáltatta a Nyugati téren történt eseményeket. A vizsgálat megállapította, hogy törvénysértés nem történt, de nem hajtották végre maradéktalanul a vezetői intézkedésben foglaltakat. Ezért Budapest rendőrfőkapitánya felmentette beosztásából a rendezvény-bejelentések kezeléséért felelős osztályvezetőt, a közreműködő munkatársakkal szemben pedig fegyelmi eljárást rendelt el.

A közlemény szerint a főkapitány "sajnálatát fejezi ki az érintettek felé, hogy rendezvényeiket nem tudták zavartalanul lebonyolítani". A főkapitány egyben utasította a biztosításokat irányító vezetőket, hogy a bejelentett rendezvényeket jellegüknek megfelelő módon, kellő körültekintéssel, érzékenységgel és gondossággal kezeljék.

Salgó: mulasztás történt

Salgó László országos rendőr-főkapitány csütörtökön egy szegedi sajtótájékoztatón kifejtette, parancsnokként személyes beszélgetést, időpont-egyeztetést javasolt volna a bejelentőknek. Salgó László elnézést kért azoktól a hívektől és ünneplőktől, akiket hitükben az esetleges rendőri mulasztás miatt megzavartak. Utasította a budapesti rendőrfőkapitányt arra, hogy a hanuka több napig a városban zajló kulturális rendezvényeit különös gonddal és a társadalmi érzékenységre tekintettel biztosítsák.