Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

Nyomozók jártak hétfőn a Miniszterelnöki Hivatalban

2002.06.03. 11:03
Nyomozók jártak ma reggel a Miniszterelnöki Hivatalban - értesült az Index. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának munkatársai hivatalos iratokat vittek magukkal, de azokat nem foglalták le, csupán kölcsönkérték.
Nyomozók jártak ma reggel a Miniszterelnöki Hivatalban, ahonnan hivatalos iratokat vittek magukkal - értesült az Index. Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: nem lefoglalásról van szó, csupán a hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt indult nyomozáshoz már korábban megkért iratokért mentek ma el.

Mindeközben szakértők elemzik azokat a dokumentumokat, amelyeket az Ervin utca 7-ben, a Happy End Kft. és az Ezüsthajó Kft-től foglaltak le még a múlt hét végén. A nyomozók a kirendelt igazságügyi szakértőtől várják például a választ arra, hogy megállapítható-e valamilyen bűncselekmény és ha igen, azokért kit vagy kiket terhel a felelősség. A hűtlen kezelés miatt indult nyomozásnak ezért csak a szakértői vélemények elkészülte után, hetek múlva lehet gyanúsítottja.

A Happy End és a Miniszterelnöki Hivatalban az előző ciklus idején működő Országimázs Központ között létrejött szerződéseket a Legfőbb Ügyészség is vizsgálta és törvénysértőnek találta. Az imázsközpont ugyanis közbeszerzési eljárás nélkül szerződött milliárdos állami megrendelésekre a Happy Enddel. Az ügyészség azonban büntetőjogi vonatkozást nem talált, a feltárt törvénytelenségek ráadásul ügyészi eszközökkel sem orvosolhatók.