Aliz
6 °C
14 °C

Nyomozók jártak hétfőn a Miniszterelnöki Hivatalban

2002.06.03. 11:03
Nyomozók jártak ma reggel a Miniszterelnöki Hivatalban - értesült az Index. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának munkatársai hivatalos iratokat vittek magukkal, de azokat nem foglalták le, csupán kölcsönkérték.
Nyomozók jártak ma reggel a Miniszterelnöki Hivatalban, ahonnan hivatalos iratokat vittek magukkal - értesült az Index. Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: nem lefoglalásról van szó, csupán a hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt indult nyomozáshoz már korábban megkért iratokért mentek ma el.

Mindeközben szakértők elemzik azokat a dokumentumokat, amelyeket az Ervin utca 7-ben, a Happy End Kft. és az Ezüsthajó Kft-től foglaltak le még a múlt hét végén. A nyomozók a kirendelt igazságügyi szakértőtől várják például a választ arra, hogy megállapítható-e valamilyen bűncselekmény és ha igen, azokért kit vagy kiket terhel a felelősség. A hűtlen kezelés miatt indult nyomozásnak ezért csak a szakértői vélemények elkészülte után, hetek múlva lehet gyanúsítottja.

A Happy End és a Miniszterelnöki Hivatalban az előző ciklus idején működő Országimázs Központ között létrejött szerződéseket a Legfőbb Ügyészség is vizsgálta és törvénysértőnek találta. Az imázsközpont ugyanis közbeszerzési eljárás nélkül szerződött milliárdos állami megrendelésekre a Happy Enddel. Az ügyészség azonban büntetőjogi vonatkozást nem talált, a feltárt törvénytelenségek ráadásul ügyészi eszközökkel sem orvosolhatók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?