Ferenc, Olívia
-3 °C
2 °C

A Happy End perrel fenyegeti a rendőrséget

2003.06.13. 15:07
Vitatja a Happy End Kft. az ORFK azon állítását, miszerint az Országimázs Központtal kötött szerződés kijátszására hozták volna létre a Mert 2000 Rt.-t, amely a Millenniumi országjáró nyomdai munkáit szervezte. A cég pénteken közleményben szólította fel a rendőrséget arra, hogy írásban vonja vissza a szerdai sajtótájékoztatójukon elhangzottakat.
Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség a Millenniumi Országjáró előállításával kapcsolatos nyomozását. A rendőrség megállapította, hogy a Happy End Kft. egyik alkalmazottja, Tüske Szabolcs által létrehozott Mert 2000 Rt. tényleges tevékenységet nem végzett, mert a kiadványt a Szikra Lapnyomda állította elő, a Mert 2000 Rt. csupán számlákat állított ki, persze jóval többről, mint amennyibe a nyomdai munkák kerültek.

A szerződés kijátszása

Az ügyben két szocialista képviselő még tavaly májusban kezdeményezett büntetőeljárást. A nyomozás szerint a Happy End indokolatlanul, illetve a részére maximum 20 százalékos hasznot engedélyező szerződés kijátszására vonta be a kiadványkészítésbe a Mert 2000 Rt.-t, amivel 822 millió forint kárt okozott a költségvetésnek.

Szükséges jogi lépések

A Fidesz 1998-as, illetve 2002-es választási kampányát szervező Happy End Kft. pénteken közleményben igyekezett cáfolni a rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzottakat. A cég szerint nem felel meg a valóságnak, hogy a Happy End Kft. abból a célból, hogy a Miniszterelnöki Hivatallal létrejött szerződésben kikötött hasznát jogtalan módon megnövelje, egy Mert 2000 nevű részvénytársaságot hozott volna létre. Cáfolja a vállalkozás azt is, hogy az alvállalkozót haszna növelése érdekében alkalmazta volna. A Happy End ezért közleményében felszólítja a rendőrséget, hogy a "valótlan kijelentéseket" írásban vonja vissza, és erről tájékoztassa a nyilvánosságot is. A cég ellenkező esetben megteszi a szükséges jogi lépéseket.