Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Kettős tarifa a harkányi fürdőben

2006.06.14. 07:33
Kizárólag magyar állampolgároknak kínál kedvezményes belépőt Harkány gyógyfürdője - írja a Népszabadság. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint ez törvénysértő megkülönböztetés.

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult egy Harkányban élő német állampolgár, aki szerint a helyi gyógyfürdő törvénysértő módon különbözteti meg a magyar állampolgároktól.

A gyógyfürdő féláron kínálja a belépőket a helyi magyar állampolgároknak, míg mindenki másnak, a Harkányban élő német állampolgároknak is teljes árú belépőt kell váltania. A német képviseletét ellátó ügyvédi iroda munkatársa szerint az illető nem anyagi, hanem elvi okok miatt kérte az eset kivizsgálását.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság megalapozottnak találta a német állampolgárságú harkányi panaszát, és nem jogerős határozatában önkényesnek minősítette a gyógyfürdő eljárását. A hatóság - egyelőre nem jogerős - határozatot hozott arról, hogy a kedvezmények korlátozásával a német állampolgárokat hátrányos megkülönböztetés érte, sérült az emberi méltóságuk.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft