Márta, Flóra
21 °C
34 °C

Az ügyészség a rendőrségnél hagyta Kulcsár szír kapcsolatát

2003.10.31. 12:22
Bár E. A. Hassan, Kulcsár szír kapcsolata az ügyészség előtt akart vallomást tenni, a rendőrség és az ügyészség megállapodott abban, hogy a gyanúsítottat továbbra is a rendőrség hallgatja ki. Pénteken hallgatják ki a nyomozók a szír munkatársát, aki követte a K&H ügyből származó, tízmilliós csomagokra bontott pénzzel furikázó futárt.
E. A. Hassan "Budapestet jól ismerő magyar munkatársa" péntekre kapott idézést a rendőrségre. A nyomozók többek között arra is kíváncsiak, hogy hova vitte a gyanú szerint bűncselekményből származó és tízmilliós csomagokra bontott pénzt a futár.

A Ramadánt betartják a fogdában is
Hassan azt kérte a rendőrségtől, hogy vallásának megfelelően napkeltétől napnyugtáig ne adjanak neki ételt, az ebédet is csak a hivatalos napnyugta, fél öt után kapja meg, hogy ne hűljön ki. A kérés nyomatékosítására a szír konzul és egy munkatársa is elment a rendőrségre. Retteghy István azt mondta, hogy a rendőrök ígéretet tettek a vallási szabályok tiszteletben tartására.
Hassan munkatársa a szír megbízásából követte a "Józsiként" emlegetett taxist. Az Index a héten a Magyar Hírlap cikkére hivatkozva azt írta, hogy a futár 50 millió forintot vitt az MTV épületébe, illetve egy másik csomag az MTI naphegyi székházába kerülhetett. Hassan verziója szerint a taxis egyik alkalommal "kiszúrta" követőjét és telefonált Kulcsár Attilának, aki letiltotta a pénzek útjának további "ellenőrzéséről" a szír férfit.

Egyes - a rendőrség által azóta cáfolt - hírek szerint Hassan nem mondhatott mindent a jegyzőkönyvbe, ezért az ügyészség előtt akart "teljes, feltáró vallomást tenni. Retteghy István, Hassan egyik ügyvédje az Indexnek elmondta, hogy a rendőrség azóta megállapodott az ügyészséggel, és a továbbiakban is a rendőrségi nyomozók hallgatják ki a szír gyanúsítottat.