Piroska
3 °C
4 °C

Határőr-rendőr parancsnoki találkozó az összevonásról

2006.07.14. 14:24
A határőrség és a rendőrség összevonásáról kezdett tárgyalásokat a két szervezet parancsnoka.

Egyeztető munkamegbeszélés kezdődött Bene László országos rendőrfőkapitány és Béndek József, a határőrség országos parancsnoka között pénteken a két rendvédelmi szervezet integrációjáról - erősítette meg az MTI értesülését a határőrség szóvivője.

Kovács Iván hozzátette: a megbeszélés részleteit a felek egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni. Béndek József, határőr altábornagy korábban az MTI-nek azt mondta, arról egyeztet Bene Lászlóval, hogy milyen ütemterv szerint hajtják végre a két szerv integrációjából adódó feladatokat.

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter június 29-én, az Országos Rendőr-főkapitányságon tartott rendőrségi feladat-meghatározó értekezleten jelentette be, hogy a határőrségnek rendőrséghez történő integrációjával kapcsolatos javaslatokat augusztus 31-ig várja Bene Lászlótól, akinek Béndek Józseffel közösen kell kidolgoznia azokat.

A két szervezetnél már megkezdődött a belső munka a javaslatok kidolgozására. A rendőrségnél négy - a kommunikációért, a vidéki régiókért, a központi régióért felelős, valamint egy gazdasági - bizottság alakult. A határőrségnél értékelő-elemző munka kezdődött, amelynek során feltárják, milyen állapotban van a szervezet, milyen uniós előírásokat kell teljesíteni, illetve a megszűnő igazgatóságokon dolgozóknak milyen lehetőségeik vannak.

A határőrségnél a nagykanizsai, a balassagyarmati és a szombathelyi igazgatóságot zárják be.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!