Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Határőr-rendőr parancsnoki találkozó az összevonásról

2006.07.14. 14:24
A határőrség és a rendőrség összevonásáról kezdett tárgyalásokat a két szervezet parancsnoka.

Egyeztető munkamegbeszélés kezdődött Bene László országos rendőrfőkapitány és Béndek József, a határőrség országos parancsnoka között pénteken a két rendvédelmi szervezet integrációjáról - erősítette meg az MTI értesülését a határőrség szóvivője.

Kovács Iván hozzátette: a megbeszélés részleteit a felek egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni. Béndek József, határőr altábornagy korábban az MTI-nek azt mondta, arról egyeztet Bene Lászlóval, hogy milyen ütemterv szerint hajtják végre a két szerv integrációjából adódó feladatokat.

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter június 29-én, az Országos Rendőr-főkapitányságon tartott rendőrségi feladat-meghatározó értekezleten jelentette be, hogy a határőrségnek rendőrséghez történő integrációjával kapcsolatos javaslatokat augusztus 31-ig várja Bene Lászlótól, akinek Béndek Józseffel közösen kell kidolgoznia azokat.

A két szervezetnél már megkezdődött a belső munka a javaslatok kidolgozására. A rendőrségnél négy - a kommunikációért, a vidéki régiókért, a központi régióért felelős, valamint egy gazdasági - bizottság alakult. A határőrségnél értékelő-elemző munka kezdődött, amelynek során feltárják, milyen állapotban van a szervezet, milyen uniós előírásokat kell teljesíteni, illetve a megszűnő igazgatóságokon dolgozóknak milyen lehetőségeik vannak.

A határőrségnél a nagykanizsai, a balassagyarmati és a szombathelyi igazgatóságot zárják be.