Szilárda
-4 °C
3 °C

Nem nyilvános a hattyúházi vizsgálat

2002.12.17. 09:53
Nem nyilvános a közpénzügyi államtitkárság jelentése a Hattyúház bérléséről. Ismeretes, hogy Medgyessy Péter nem fogadta el Nagy Sándornak, a Területfejlesztési Hivatalt felügyelő politikai államtitkárnak a lemondását, Hajdú Attilának, a hivatal elnökének viszont távoznia kellett.
Továbbra sem nyilvános a közpénzügyi államtitkárságnak az a jelentése, melyet a Hattyúház ügyében készített, pedig az anyagból kiderülne, hogy miért kellett meneszteni a hivatal elnökét, ha egyébként minden törvényesen zajlott - írja a Magyar Hírlap.

A Miniszterelnöki Hivatal Területfejlesztési Hivatalának hattyúházi irodabérlése ügyében Medgyessy Péter miniszterelnök rendelt el vizsgálatot, amelynek kezdetén Keller László úgy nyilatkozott, hogy a teljes átláthatóság és a nyilvánosság szellemében az elkészült jelentést átadja a sajtónak, de előbb látnia kell azt a kormányfőnek is - olvasható a Magyar Hírlapban.

Ismeretes, hogy Medgyessy Péter nem fogadta el Nagy Sándornak, a Területfejlesztési Hivatalt felügyelő politikai államtitkárnak a lemondását, Hajdú Attilának, a hivatal elnökének viszont távoznia kellett. Ő volt az, aki a Hattyúház öt szintjét találta a legalkalmasabbnak a hivatal működésére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!