Konrád
8 °C
26 °C

Agytorna művelteknek mobilért

2001.08.06. 20:04
Több mint tízmillió forintból egyelőre egy hónapig tudják üzemeltetni a legújabb netes vetélkedőt, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága és egy mobilszolgáltató cég támogatott. A "hazaahalon.hu" honismereti fejtörő játék hétfőn indult, s kockáztatni is lehet.
Tavaly nyújtotta be pályázatát az In Style Kft. a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosságán, hogy egy honismereti vetélkedőhöz pénzt kérjen. A kormánybiztosság és egy mobilszolgáltató cég több mint tízmillió forinttal szponzorálta az agytornát. Az In Style Kft. a "hazaahalon.hu" honlapot az általános műveltséggel rendelkező játékosoknak találta ki.

A kérdések után minimum három-négy válaszlehetőséget kínálnak, s rizikózni is lehet, ugyanis a játékos megkétszerezheti, megnégyszerezheti és megnyolcszorozhatja a nyerhető pontszámokat, vállalva ezzel azt, hogy a sikertelen válaszadás után ugyanennyit levesz a meglévő pontszámokból a gép.

A honismereti vetélkedőn csak Magyarországra vonatkozó kérdések szerepelnek. Például: A magyar történelemnek mely időszakát dolgozza föl a dubnici krónika? Mikor alapították az első ciszterci apátságot Magyarországon? Hány évig építették az Operaházat? Vannak aktuális kérdések is, így: Mikor szeretne Magyarország olimpiát rendezni? A három legjobb játékost hetente mobiltelefonokkal jutalmazzák.

Az In Style Kft. ügyvezetője, Faragó Tibor az Indexnek elmondta: körülbelül ötszáz óriásplakátot nyomtak eddig ki, amely a játékot népszerűsíti. A kérdéseket zömében történelem, filozófia szakos tanárok készítik. Eddig nagyrészt telefonos játékokat készítettek, s most megpróbálnak áttérni az internetes vetélkedőkre, egyelőre ez az első próbálkozásuk. Azonban jelenleg még csak erre a hónapra elegendő pénzük van, s további szponzorokat keresnek.

15%
3899 Ft
3315 Ft
20%
2999 Ft
2400 Ft