Sára, Márió
2 °C
6 °C

Harmincmilliós óvadékkal került szabadlábra Garamszegi

2003.12.05. 16:24
Rekordösszegű, harmincmillió forintos óvadék fejében helyezték szabadlábra Garamszegi Gábort, a Betonút Rt. korábbi vezérigazgató-helyettesét, a brókerügy egyik gyanúsítottját. Garamszegit ugyanakkor házi őrizetbe helyezte a bíróság.
Harmincmillió forint óvadék fejében szabadlábra helyezte Garamszegi Gábort a Fővárosi Bíróság - tudta meg a HavariaPress. A férfit korábban - a bróker-botrány néven elhíresült ügy kapcsán - jelentős értékre elkövetett sikkasztás, és más bűncselekmények miatt helyezték előzetes letartóztatásba.

Korábban a Budai Központi Kerületi Bíróság arról döntött, hogy Rejtő E. Tibor, a K&H Bank volt vezérigazgatója; Bitvai Miklós, az Állami Autópályakezelő Rt. volt igazgatója; Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettese és El Abed Hasszán előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról. A határozat ellen a szír férfi kivételével valamennyien fellebbezést nyújtottak be.

Garamszegi Gábor ügyvédje az ítélet november 26-ai kihirdetése után azt kérte, hogy védencét óvadék ellenében helyezzék szabadlábra. A bíróság helyt adott a kérésnek, és ötmillió forint fejében engedélyezte Garamszegi szabadlábra helyezését, egyúttal a gyanúsított házi őrizetét rendelte el. Ez ellen a döntés ellen azonban az ügyész nyújtott be fellebbezést. íErről döntött pénteken a Fővárosi Bíróság. Sándor Zsuzsa, bírósági szóvivő közleménye szerint a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság egyetértett az elsőfokú bíróság döntésével, a megállapított ötmillió forintos óvadékot azonban a felrótt bűncselekmény jellegére és súlyára tekintettel harmincmillió forintra emelte. A tájékoztató szerint az óvadékot pénteken befizették.

A bíróság mostani döntésékor is a szabadlábra helyezéssel egyidejűleg elrendelte a gyanúsított házi őrizetét.