Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Két hét múlva döntenek Hegedűs mentelmi jogáról

2001.12.06. 12:07
A közösség elleni izgatással vádolt Ifjabb Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztése ügyében december 18-án szavaz az Országgyűlés. Kétharmados "igen" szavazatára van szükség ahhoz, hogy felfüggesszék a politikus mentelmi jogát.
A Legfőbb Ügyészég közösség elleni izgatás bűncselekményének alapos gyanúja miatt kezdeményezte az Országgyűlésnél ifjabb Hegedűs Loránt mentelmi jogának felfüggesztését.

Ifjabb Hegedűs Lorántnak a párt XVI. kerületi, Ébresztő című lapjában publikált írása ügyében a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal szeptemberben rendelte el a nyomozást közösség elleni izgatásért. Hegedűs az Ébresztőben azt írta: "a galíciai jöttmentek hada... rágták és rágják szét a hont... A Jordán partja mellől... jönnek megint a Duna partjára... még egyet rúgni a magyarba..." "Hát halld meg magyar az 1000. keresztyén magyar állami év... egyetlen életre vezető üzenetét: rekeszd ki őket! Mert ha nem teszed, ők teszik meg veled!"

- Az Országgyűlés kétharmados "igen" szavazatára van szükség ahhoz, hogy felfüggesszék ifjabb Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök mentelmi jogát - tájékoztatta az Indexet Isépy Tamás, a mentelmi bizottság elnöke. - Előtte azonban a mentelmi bizottság még állást foglal az ügyben, és megküldi javaslatát.

A közösség elleni izgatás vádja ellenére a MIÉP teljes mellszélességgel kiáll a református lelkész mellett. - Nyugodtan várjuk a fejleményeket, és biztosak vagyunk benne, hogy Hegedüs Loránt március 15-én több százezer ember előtt tart majd istentiszteletet - kommentálta a felfüggesztési indítványt korábban Csurka István, a MIÉP elnöke.