Ágnes
-1 °C
2 °C

Folytatódhat ifj. Hegedűs izgatási ügye

2003.11.27. 07:09
"Tanulmányozásra" bekérte ifj. Hegedűs Lóránt izgatási ügyének aktáit a Fellebbviteli Főügyészség. A Magyar Hírlap információi szerint a vádhatóság rendkívüli jogorvoslatot kezdeményezhet.
Rendkívüli jogorvoslatot kezdeményezhet ifj. Hegedűs Lóránt ügyében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség - értesült a Magyar Hírlap. A vádhatóság a napokban bekérte az izgatási ügy összes aktáját a református lelkészt első fokon elítélő Fővárosi Bíróságtól - írja a napilap.

A MIÉP volt képviselőjét november 6-án mentette fel a vádak alól a Fővárosi Ítélőtábla, mondván Hegedűs megszólalásakor csak a szólásszabadság érvényesült. A jogerős ítélet szerint a "galíciai jöttmentek" kirekesztésére szólító Hegedűs "nem buzdított olyan cselekedetre, amely közvetlen és konkrét támadás veszélyét idézte volna fel".

A jogerős ítéletet legfeljebb a Legfelsőbb Bíróság vizsgálhatja felül az ügyészség kérése nyomán - írja a Magyar Hírlap. "Tanulmányozzuk a bekért iratokat és vizsgáljuk a rendkívüli jogorvoslat lehetőségét" - nyilatkozta a napilapnak Molnár Gábor fellebbviteli főügyész.