Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fővárosi Bíróság elé kerül ifj. Hegedűs Lóránt ügye

2002.08.10. 13:25
A Fővárosi Bírósághoz kerül ifj. Hegedűs Lóránt ügye: a MIÉP alelnöke ellen az Ébresztő című pártlapban közölt írása kapcsán közösség elleni izgatás miatt emeltek vádat.
A Népszabadság információi szerint az ügy a Legfőbb Ügyészségről a Fővárosi Főügyészségre került, és innen helyezik át a Fővárosi Bíróságra a jövő hét közepén.

Mint megírtuk, a MIÉP XVI. kerületi szervezeti lapjában, az Ébresztőben megjelent tavaly augusztusi írásban Hegedűs a zsidóság kirekesztése mellett érvelt. A Keresztyén Magyar Állam című cikk nyomán több mint 40 feljelentést tettek. A felperesek elsőrendű alperesként nevezte meg a MIÉP-et azzal, hogy a kifogásolt cikket a párt XVI. kerületi lapjában, a párt alelnöke írta és utóbb védelmébe vette a párt elnöke, Csurka István is.

Az írás nyomán indított magánjogi eljárást a Pesti Központi Kerületi Bíróság formai okokra hivatkozva elutasította. Székely Gábor, Budapest egykori alpolgármestere annak megállapítását kérte, hogy őt - a magyarországi zsidó közösség tagjaként - megsértette a MIÉP alelnöke.