Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

A Fővárosi Bíróság elé kerül ifj. Hegedűs Lóránt ügye

2002.08.10. 13:25
A Fővárosi Bírósághoz kerül ifj. Hegedűs Lóránt ügye: a MIÉP alelnöke ellen az Ébresztő című pártlapban közölt írása kapcsán közösség elleni izgatás miatt emeltek vádat.
A Népszabadság információi szerint az ügy a Legfőbb Ügyészségről a Fővárosi Főügyészségre került, és innen helyezik át a Fővárosi Bíróságra a jövő hét közepén.

Mint megírtuk, a MIÉP XVI. kerületi szervezeti lapjában, az Ébresztőben megjelent tavaly augusztusi írásban Hegedűs a zsidóság kirekesztése mellett érvelt. A Keresztyén Magyar Állam című cikk nyomán több mint 40 feljelentést tettek. A felperesek elsőrendű alperesként nevezte meg a MIÉP-et azzal, hogy a kifogásolt cikket a párt XVI. kerületi lapjában, a párt alelnöke írta és utóbb védelmébe vette a párt elnöke, Csurka István is.

Az írás nyomán indított magánjogi eljárást a Pesti Központi Kerületi Bíróság formai okokra hivatkozva elutasította. Székely Gábor, Budapest egykori alpolgármestere annak megállapítását kérte, hogy őt - a magyarországi zsidó közösség tagjaként - megsértette a MIÉP alelnöke.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!