Bernadett
0 °C
4 °C

Magyar Nemzet: Letiltották a Hír tv-t a levegőből

2006.03.31. 07:23
Nem körözhet a nagygyűlés ideje alatt a Kossuth tér fölött a Hír tv bérelt helikoptere. A GKM felügyelte hatóság előbb engedélyezte, majd megtiltotta a légtérhasználatot. A szóvivő pénteken azt mondta, egyik tévétársaság gépe sem repülhet a nagygyűlések helyszínei fölé.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium felügyelete alá tartozó Polgári Légiközlekedési Hatóság először engedélyezte, majd megtiltotta a Hír tv által bérelt helikopternek, hogy a Fidesz hétvégi nagygyűlése alatt használhassa a főváros védett légterét, írja a Magyar Nemzet. A helikopter stábja légifelvételeket akart készíteni a tömegről.

A kormányszervek egymásnak ellentmondva nyilatkoztak az ügyről, de lényegében a biztonságra hivatkoztak.

Rogán Antal szerint így próbálják megakadályozni, hogy a "szolidaritás napján" részt vevő tömeg valódi nagyságáról hiteles képet kapjon az ország.

Biztonsági okokból egy televízió helikoptere sem kapott engedélyt arra, hogy használja a légteret a hétvégi nagygyűlések felett, közölte Punka György, a Polgári Légiközlekedési Hatóság megbízott szóvivője. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium felügyelete alá tartozó hatóság szóvivője pénteken közölte, biztonsági okokból a mentőszolgálaton és a rendőrségi helikoptereken kívül senkinek nincs engedélye berepülni a területre a hétvégi nagygyűlések idején. Hozzátette, egy szakmai szervezetnél szóba sem jöhet, hogy politikai szempontok alapján döntsön, pusztán biztonsági előírásokról van szó.

Kérdésre válaszolva elmondta, a HírTV feltehetően kapott volna tudósítási engedélyt, ha nem áll fenn robbantásos fenyegetettség.