Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Helyreigazítás

2005.08.23. 00:58
"2005. július 22-én Turi-Kovács Béla, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának fideszes elnökének a 2005. július 8-ai esztergomi Kenyérmezei-pataknál történt vízszennyezés miatt tartandó környezetvédelmi bizottsági üléssel kapcsolatos közleményét közöltük az MTI-re hivatkozva, majd 2005. augusztus 11-én cikket tettünk közzé a Dorogi Hulladékégető csapadékcsatornájában lévő szennyeződéssel kapcsolatban. A Dorogi Égetőmüvet üzemeltető ONYX Magyarország Kft. kérésére közöljük:

Turi- Kovács Béla az MTI-nek nyilatkozva valótlanul állította, hogy az ONYX Magyarország Kft. által üzemeltetett Dorogi Égetőműben 2005. július 8-án, illetve az aznapi észlelt környezetszennyezéssel kapcsolatba hozható bármilyen újabb baleset történt volna.

A 2005. augusztus 11-én közzétett, szintén az MTI-re hivatkozott cikkben valótlanul állítottuk, hogy a mintát vevő laboratórium munkatársait nem engedték be az Égetőmű területére, és ezért rendőri segítséget kellett volna igénybe venniük. Valójában az ONYX Magyarország Kft. kifejezetten felajánlotta a mintavétel lehetőségét a Bálint Analitika Kft.-t a vizsgálattal megbízó Esztergomi Önkormányzatnak, és soha nem volt olyan eset, hogy a mintavétel lehetőségét a Dorogi Égetőmű ne biztosította volna önként és teljeskörűen. A rendőrség semmilyen kényszerintézkedést nem foganatosított, ilyenre szükség sem volt. A rendőrség a mintavételben azért vett részt, mert-többek között az ONYX Magyarország Kft. kezdeményezésére is- nyomozás folyik az ismeretlen környezetszennyező kilétének megállapítása iránt. A Dorogi Égetőmű amint eddig, úgy ezután is mindent elkövet a vizsgálat elősegítése érdekében."