Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Helyreigazítás

2005.08.23. 00:58
"2005. július 22-én Turi-Kovács Béla, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának fideszes elnökének a 2005. július 8-ai esztergomi Kenyérmezei-pataknál történt vízszennyezés miatt tartandó környezetvédelmi bizottsági üléssel kapcsolatos közleményét közöltük az MTI-re hivatkozva, majd 2005. augusztus 11-én cikket tettünk közzé a Dorogi Hulladékégető csapadékcsatornájában lévő szennyeződéssel kapcsolatban. A Dorogi Égetőmüvet üzemeltető ONYX Magyarország Kft. kérésére közöljük:

Turi- Kovács Béla az MTI-nek nyilatkozva valótlanul állította, hogy az ONYX Magyarország Kft. által üzemeltetett Dorogi Égetőműben 2005. július 8-án, illetve az aznapi észlelt környezetszennyezéssel kapcsolatba hozható bármilyen újabb baleset történt volna.

A 2005. augusztus 11-én közzétett, szintén az MTI-re hivatkozott cikkben valótlanul állítottuk, hogy a mintát vevő laboratórium munkatársait nem engedték be az Égetőmű területére, és ezért rendőri segítséget kellett volna igénybe venniük. Valójában az ONYX Magyarország Kft. kifejezetten felajánlotta a mintavétel lehetőségét a Bálint Analitika Kft.-t a vizsgálattal megbízó Esztergomi Önkormányzatnak, és soha nem volt olyan eset, hogy a mintavétel lehetőségét a Dorogi Égetőmű ne biztosította volna önként és teljeskörűen. A rendőrség semmilyen kényszerintézkedést nem foganatosított, ilyenre szükség sem volt. A rendőrség a mintavételben azért vett részt, mert-többek között az ONYX Magyarország Kft. kezdeményezésére is- nyomozás folyik az ismeretlen környezetszennyező kilétének megállapítása iránt. A Dorogi Égetőmű amint eddig, úgy ezután is mindent elkövet a vizsgálat elősegítése érdekében."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!